ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αφέλια αλλιώς

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα αφέλια αυτά τα φτιάχνω από ψαρονέφρι και όχι το συνηθισμένο χοιρινό κρέας με το λίπος. Παρόλα αυτά είναι πεντανόστιμα και εξίσου πολύ μαλακά.

Υλικά
2 κομμάτια χοιρινό ψαρονέφρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 ml κόκκινο κρασί
2 κουταλιές κόλιανδρος ξηρός

Για να τηγανίσουμε το κρέας
40 ml ελαιόλαδο

Για το πουργούρι
30 ml ελαιόλαδο
40 γρ. φιδές
200 γρ. πουργουρι χοντρό
450 ml νερό
200 γρ. ντομάτα τριμμένη
1 κουταλάκι ζωμός λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σ’ ένα μπολ ή σακουλάκι τροφίμων ρίχνουμε το ψαρονέφρι, το κρασί, τον κολιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Σφραγίζουμε και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί από το προηγούμενο βράδυ.
2. Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάτα, αλλά την κρατάμε μέχρι να την χρειαστούμε και κόβουμε το κρέας σε κομματάκια.
3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κρέας και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά, γυρίζοντας τακτικά. Τέλος, περιχύνουμε με την μαρινάτα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να κοχλάσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
4. Παράλληλα ψήνουμε το πουργούρι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τον φιδέ σε δυνατή φωτιά μέχρι να καβουρδιστεί και να πάρει ένα καφέ χρώμα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το πουργούρι, την τριμμένη ντομάτα, το νερό, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αφού περάσουν 20 λεπτά, το πουργούρι θα έχει απορροφήσει όλο το νερό και θα ψηθεί.
5. Σερβίρουμε τα αφέλια με το πουργούρι.

Για περισσότερες συνταγές επισκεφτείτε τη σελίδα Athena's Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση