ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Burger κοτόπουλου με τυρί κρέμα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο  

Χρόνος ετοιμασίας: 10΄

Χρόνος ψησίματος: 10΄

 

470 θερμίδες ανά μερίδα

Για 2 μερίδες

 

Υλικά

1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε 4 κομμάτια

15 ml ελαιόλαδο

1 κουταλιά καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι κάρι σε σκόνη mild

¼ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη

Αλάτι

 

Για το στήσιμο

2 λευκά ψωμάκια με σουσάμι

80 γρ. τυρί κρέμα

Φύλλα μαρουλιού lollo rosso

 

Για τη σαλάτα

½ καρότο τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

½ παντζάρι ωμό καθαρισμένο και τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

10 ml ελαιόλαδο

10 ml λευκό ξύδι

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κάρι, το τσίλι και το αλάτι. Με το χέρι μας πιέζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο μέσα στο μείγμα.

2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι που διαθέτει καπάκι και ψήνουμε τα φιλέτα για 3 με 4 λεπτά την κάθε πλευρά, κρατώντας το τηγάνι κλειστό την περισσότερη ώρα ψησίματος.

3. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καρότο, το παντζάρι, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.

4. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα αλείφουμε με το τυρί. Γεμίζουμε με τα φιλέτα κοτόπουλο, τη σαλάτα, 1-2 φέτες μαρούλι και ketchup αν θέλουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena's Recipes 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση