ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Deconstructed κουπέπια

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

Χρόνος ετοιμασίας: 20΄  

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

 

Για 1 μεγάλο πυρέξ

Υλικά

30 αμπελόφυλλα τρυφερά

300 γρ. ρύζι καρολίνα

2 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Ο χυμός από 2 λεμόνια

1 ποτήρι φύλλα μαϊντανού

4 κουταλιές φύλλα άνηθου ψιλοκομμένα

½ ποτήρι φύλλα φρέσκου δυόσμου

2 μεγάλα καρότα τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

50 γρ. σταφίδες

 

Για τη σάλτσα

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες

300 ml νερό

1 κύβος ζωμός για κοκκινιστά Knorr

50 ml ελαιόλαδο

20 γρ. ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Το στραγγίζουμε. Το ρίχνουμε σε κατσαρόλα με ζεματιστό νερό και κοχλάζουμε για 5 λεπτά. Το στραγγίζουμε.

2. Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό κοχλάζουμε τα αμπελόφυλλα για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζουμε.

3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το καρότο και τις σταφίδες.

4. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από την άκρη κάθε αμπελόφυλλου. Στρώνουμε τη βάση ενός μεγάλου πυρέξ με τα μισά αμπελόφυλλα. Ρίχνουμε επάνω το μείγμα με ρύζι. Τελειώνουμε με μια σειρά από τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα.

5. Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα, κτυπάμε σ’ ένα μπλέντερ όλα τα υλικά της και περιχύνουμε τα κουπέπια.

6. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα κουπέπια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

7. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena's Recipes 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση