ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Eco friendly tips για camping

Η βιώσιμη κατασκήνωση σημαίνει να προσέχουμε τι πακετάρουμε και τι κάνουμε κατά την διάρκεια της κατασκήνωσης

must.com.cy

Μαρία Σάββα

Ακολουθήστε αυτές τις eco friendly συμβουλές για camping για να βεβαιωθείτε ότι η επόμενη σας κατασκήνωση θα είναι διασκεδαστική για εσάς και με σεβασμό στο φυσικό σας περιβάλλον.

Το οικολογικό κάμπινγκ είναι η κατασκήνωση που γίνετε με τρόπο έτσι ώστε να αφήνει τη μικρότερη δυνατή αρνητική επίδραση στο φυσικό περιβάλλον. Η βιώσιμη κατασκήνωση σημαίνει να προσέχουμε τι πακετάρουμε και τι κάνουμε κατά την διάρκεια της κατασκήνωσης.

Μείνετε σε καθορισμένες περιοχές

Αν και μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο να εξερευνήσετε εκτός διαδρομής ή να προσπαθήσετε να βρείτε ένα μυστικό κάμπινγκ, μπορεί να μην είναι βιώσιμο. Οι χώροι κατασκήνωσης και τα φυσικά πάρκα έχουν καθορισμένους χώρους για πεζοπορία και κατασκήνωση για κάποιο λόγο.

Ερευνήστε την τοποθεσία σας εκ των προτέρων

Πριν ξεκινήσετε για την κατασκήνωση αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε την τοποθεσία σας. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πού πηγαίνετε, τι πρέπει πάρετε μαζί σας, πώς είναι το περιβάλλον και ποια είδη είναι εγγενή στην περιοχή. Αφού κάνετε την έρευνά σας, μπορείτε να κατασκηνώσετε με τρόπο που να μην επηρεάζει αρνητικά την κοινότητα.

Προγραμματίστε ταξίδια εκτός της περιόδου αιχμής

Η περίοδος αιχμής είναι συνήθως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή της ξηρής περιόδου, κάτι που είναι απολύτως λογικό. Τελικά, γιατί δεν θέλετε να απολαύσετε την υπέροχη ύπαιθρο κατά την ωραιότερη εποχή του χρόνου; Θα ήταν καλύτερα να βρείτε μια κοντινή περίοδο να κατασκηνώσετε έτσι ώστε να μην κάνετε κάμπινγκ όταν θα κάνουν όλοι οι άλλοι.

Πάρτε μαζί σας επαναχρησιμοποιήσιμα αντικείμενα

Η συσκευασία επαναχρησιμοποιήσιμων αντικειμένων χωρίς πλαστικό βοηθά στην αποφυγή υπερβολικών σκουπιδιών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο κάμπινγκ. Φέρτε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού αντί για ένα πλαστικό μπουκάλι νερού. Ελέγξτε αν το κάμπινγκ έχει σταθμό αναπλήρωσης νερού. Αν όχι, προγραμματίστε εκ των προτέρων ώστε να έχετε αρκετό νερό για να διαρκέσει το ταξίδι.

Συσκευάστε προϊόντα όπως καφές, τσάι, σνακ και ξηρά προϊόντα, σε επαναχρησιμοποιήσιμα βάζα ή δοχεία για να αποφύγετε τα απορρίμματα συσκευασίας. Εάν μπορείτε, φτιάξτε τα γεύματά σας εκ των προτέρων, ώστε να μπορείτε να τα φέρετε και σε βιώσιμα δοχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση