ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελιωτή με φρέσκο δυόσμο

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Νηστεία χωρίς ελιωτή δεν γίνεται. Πιο κάτω θα βρείτε τη δική μου, εύκολη συνταγή, χαμηλή σε λιπαρά, με υπέροχη γεύση δυόσμου και πορτοκαλιού. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες μου και θα έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Χρόνος ψησίματος 50΄
Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

255 θερμίδες ανά 100 γρ,

Υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
200 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
100 ml νερό
30 ml ελαιόλαδο
25 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκια αλάτι
200 γρ. ελιές μαύρες ζυγισμένες χωρίς κουκούτσι (αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινες ελιές)
20 φρέσκα φύλλα δυόσμου κομμένα σε κομματάκια

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και στρώνουμε ένα ορθογώνιο, μέτριο ταψί για κέικ με λαδόχαρτο.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις ελιές και τον δυόσμο, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τις ελιές και τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά. Η ελιωτή μας είναι έτοιμη όταν
βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο κι αυτό βγαίνει καθαρό.
4. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την αφαιρούμε από το ταψί. Την κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση