ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:53
 

Ένα μικρό εστιατόριο στη Νότια Αφρική, το καλύτερο του κόσμου (βίντεο)

Από τα World Restaurant Awards, έναν νέο θεσμό που στοχεύει στην προώθηση της διαφορετικότητας της διεθνούς γαστρονομίας.

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

To Wolfgat, ένα μικρό εστιατόριο σε μια απομακρυσμένη γωνιά της Νότιας Αφρικής ανακηρύχθηκε στο Παρίσι «εστιατόριο της χρονιάς» από τα World Restaurant Awards, ένας νέος θεσμός που στοχεύει στην προώθηση της διαφορετικότητας της διεθνούς γαστρονομίας.

Το Wolfgat, του οποίου το προσωπικό που αποτελείται κυρίως από γυναίκες, δεν έχει καμιά επίσημη επαγγελματική κατάρτιση - άνοιξε τις πύλες του πριν από δύο χρόνια σε μια παλιά εξοχική έπαυλη 130 ετών μέσα σε σπηλιά στην ακτή του Πάτερνοστερ, ενός από τα παλαιότερα ψαροχώρια της Δυτικής Ακτής, 150 χλμ. από το Κέιπ Τάουν.

Το εστιατόριο βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή ακτή, πλούσια σε μύδια, στρείδια, αρωματικά φυτά και χόρτα που ευδοκιμούν στις αμμοθίνες της όπως αγριόσκορδο, σπανάκι και γηγενή φυτά.

Βραβεύτηκε επίσης στην κατηγορία «προορισμός εκτός χάρτη» (εκτός των μεγάλων τουριστικών διαδρομών).

Το εστιατόριο είναι τόσο μικρό που μπορεί να δεχτεί μέχρι και 20 πελάτες ταυτόχρονα. Ο 38χρονος σεφ Κόμπους Βαν ντερ Μέρβε, ωθεί στα άκρα τη δυναμική των τοπικών προϊόντων και παρασκευάζει ο ίδιος το ψωμί του και το βούτυρό του. Πρώην δημοσιογράφος, ο Κόμπους Βαν ντερ Μέρβε που άρχισε να μαγειρεύει στα 30 του, δήλωσε ότι η φιλοσοφία του είναι να «παρεμβαίνει όσο το δυνατόν λιγότερο στα τοπικά προϊόντα και να τα σερβίρει στη γνήσια μορφή τους, αμαγείρευτα, ακατέργαστα».

Το μενού γευσιγνωσίας περιλαμβάνει επτά πιάτα και στοιχίζει ποσό αντίστοιχο των 53 ευρώ.

Η επιτροπή των World Restaurant Awards έκανε την επιλογή της ανάμεσα σε 36 χώρες, από την Αυστραλία έως τη Ζιμπάμπουε - και όρισε έναν νικητή σε καθεμιά από τις 18 κατηγορίες των βραβείων, ανάμεσα στις οποίες είναι η «σπιτική σπεσιαλιτέ» ή «χωρίς κράτηση» (από το street food έως την κοσμοπολίτικη κουζίνα που συνδυάζει ποικιλία γαστρονομικών στοιχείων και παραδόσεων σε ένα πιάτο, για πιο χαμηλούς προϋπολογισμούς) ή άλλες δευτερεύουσες κατηγορίες όπως ο «σεφ της χρονιάς χωρίς τατουάζ» στην οποία βραβεύτηκε ο Γάλλος Αλέν Ντυκάς, ο μεγάλος πολυβραβευμένος σεφ.

Στη χθεσινοβραδινή τελετή βραβεύτηκαν επίσης δύο γαλλικά εστιατόρια: Le Clarence (βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin) που βρίσκεται μέσα σε πολυτελές ξενοδοχείο στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, στην κατηγορία "πρωτότυπη προσέγγιση", και το La Mere Brazier (βραβευμένο με δύο αστέρια Μισελέν), που ιδρύθηκε το 1921 στη Λιόν από τη μαγείρισσα Εζενί Μπραζιέ που είχε εκπαιδεύσει τον Πολ Μποκύς, ως "διαχρονικό κλασικό".

Ο σεφ Αλέν Πασάρ (έχει τιμηθεί με τρία αστέρια Μισελέν) βραβεύτηκε για τον λογαριασμό του στο Instagram που αναδείχθηκε ο καλύτερος της χρονιάς.

Το εστιατόριο Mocoto με σπεσιαλιτέ που βασίζονται στη μανιόκα στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας, μακριά από τις τουριστικές περιοχές, αναδείχτηκε το καλύτερο στην κατηγορία «χωρίς κράτηση».

Καλύτερο εστιατόριο για την «καινοτομία της χρονιάς» αναδείχθηκε το Inua που άνοιξε στην Ιαπωνία ο Τόμας Φρέμπελ, πρώην υπεύθυνος της ομάδας έρευνας και ανάπτυξης του Noma.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε το «Columbia Confectionery» στον οδηγό Wiz

Columbia Confectionery / Sweet Tooth

Εδώ όχι μόνο θα γλυκαθείτε με γκουρμέ λιχουδιές, αλλά μπορείτε να προμηθευτείτε με εκλεκτές γεύσεις για ειδικές περιστάσεις, ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Με μοντέρνα στοιχεία, το Mercato είναι κάτι πολύ πρωτότυπο και διαφορετικό, το οποίο αλλάζει τα δεδομένα προσφέροντας καινούργιες επιλογές.

Mercato / Brunch/Cocktail Bar

Από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα ο κόσμος μπορεί να απολαμβάνει το ιδιαίτερό του brunch, και αργότερα τη νύχτα το μαγαζί ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Επιλογή ζυμαρικών χωρίς γλουτένη, ολικής άλεσης ή και βιολογικά.

La Boca / Ιταλική Κουζίνα

Στα highlights οι λαχταριστές γεύσεις σπιτικού παγωτού που προσφέρουν, κάτι που καθιστά τον χώρο must visit και κατάλληλο ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Η κράτηση είναι must αφού υπάρχει λίστα αναμονής.

Salt & Fire / Steak House

Ένα μινιμαλιστικό μενού με μόνο δυο επιλογές, ribeye και fillet, τα οποία προέρχονται από την αυστραλιανή εταιρεία Jack’s ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Σερβίρει επίσης σνακ και γλυκά ενώ άκρως ενδιαφέρουσα είναι και η αυλή του.

Swimming Birds

Cosy, χαριτωμένο καφέ απέναντι από το νέο δημαρχείο με μινιμαλιστικές διαθέσεις στην διακόσμηση και υπέροχο μυρωδάτο espresso. ...
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μεσημεριανό γεύμα με φρέσκες σαλάτες και ελαφριά πιάτα εξελίσσεται για να περιλαμβάνει χορταστικό βραδινό φαγητό, φτιαγμένο από ξυλόφουρνο ή μπάρμπεκιου.

Dafne / Κυπριακή Κουζίνα

Χτισμένο σε στιλ παραδοσιακού πετρόχτιστου σπιτιού, τα εσωτερικά καθίσματα είναι τοποθετημένα σε φόντο με εμφανή τούβλα ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το βράδυ το degustation μενού θα είναι ο πρωταγωνιστής

Ρους / Fine Dining

Το εστιατόριο είναι ανοικτό μεσημέρι και βράδυ με à la carte μενού τα μεσημέρια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X