ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εύκολο κοτόπουλο κάρυ

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα πολύ εύκολο σε εκτέλεση πιάτο. Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από το εστιατόριο Dishroom στο Carnaby Street του Λονδίνου.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 15΄

Για 4 μερίδες

Υλικά
10 ml ηλιέλαιο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κύβο ζωμό κότας KNORR
½ συσκευασία (200 γρ.) ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λεμονιού
150 γρ. γάλα καρύδας light
½ ποτήρι σπόροι ροδιού
¼ ποτήρι φύλλα κόλιανδρο

Για το μείγμα μπαχαρικών
2 κουταλάκια τζίντζερ σε σκόνη
2 κουταλάκια κύμινο
40 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι gram masala
½ κουταλάκι hot chili powder
1 κουταλάκι κάρδαμο αλεσμένο
1 κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 1 λεπτό μέχρι το κοτόπουλο να χάσει την ωμή του όψη.
2. Προσθέτουμε τη συσκευασία ντομάτες και το coconut milk. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό, Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ακόμα.
3. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι σκορπώντας από πάνω το ρόδι και τα φύλλα κόλιανδρου.

Για περισσότερες συνταγές στο Athena's Recipes

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση