ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Ιδανικά θέλουμε να αγοράσει το Hurricane κάποιος που θα συνεχίσει το όνομα»

Μια πινακίδα στην οποία αναγράφεται «Πωλείται η επιχείρηση» ήταν η αφορμή για μια συνομιλία με τους ιδιοκτήτες του ιστορικού ζαχαροπλαστείου στο κέντρο της Λευκωσίας

Wiz Guide

Μια πινακίδα στην οποία αναγράφεται «Πωλείται η επιχείρηση» ήταν η αφορμή για μια συνομιλία με τους ιδιοκτήτες του ιστορικού ζαχαροπλαστείου στο κέντρο της Λευκωσίας. Μεταξύ άλλων, μας είπαν πως είναι διατεθειμένοι, μαζί με την επιχείρηση, να δώσουν και όλες τις συνταγές στον νέο ιδιοκτήτη.

Αν έχεις δοκιμάσει τη θρυλική τυρόπιτα της οποίας η συνταγή ήρθε από τον Λίβανο, το κρουασάν αμυγδάλου, τα σοκολατάκια μάντολες και φυσικά τα μπισκότα αμυγδάλου αμαρέτο (που φτιάχνονται μάλιστα με κυπριακά αμύγδαλα), τότε γνωρίζεις για τι ποιότητα μιλούμε, αφού λογικά οι γεύσεις αυτές δεν έχουν φύγει ποτέ από το μυαλό σου.

Απρίλιος 1966, έξω από το ζαχαροπλαστείο HURRICANE

Πρώτος ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου ήταν ο Γιαννάκης Σταμάτη, ενώ από το ’60 ζαχαροπλάστης στο Hurricane υπήρξε ο Αντρέας Κουτσοβέντης, πεθερός του σημερινού ιδιοκτήτη. Ο Νίκος Νικολάου και η σύζυγός του, Ειρήνη, δουλεύουν εκεί από το 1989, αγοράζοντας μάλιστα την επιχείρηση για 25 χιλιάδες λίρες, όπως μας ανέφεραν οι ίδιοι. Σήμερα, 34 χρόνια μετά, και με τη φήμη του Hurricane να έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, αποφασίζουν πως ήρθε μάλλον ο καιρός να το διαθέσουν προς πώληση. Η απόφαση αυτή έχει να κάνει καθαρά με ένα προσωπικό θέμα που προέκυψε και την ανάγκη πλέον για έναν πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής (με λιγότερη σωματική κούραση).

Μπισκότα Αμυγδάλου Αμαρέτο (πηγή φωτογραφίας: Cypriot and Proud)

«Δεν είναι εύκολη για εμάς η απόφαση», αναφέρει στο WiZ ο κύριος Νικολάου. «Μετά από τόσα χρόνια, φυσικό είναι στην εξίσωση να μπαίνει και το συναισθηματικό δέσιμο με το Hurricane. Οπότε, ιδανικά θέλουμε να το δώσουμε σε κάποιον που θα συνεχίσει την επιχείρηση, δίνοντάς του μάλιστα και τις συνταγές μας αλλά και την τεχνογνωσία».

Ο κύριος Νίκος Νικολάου επί το έργον

Για την ιστορία πάντως αξίζει να αναφέρουμε πως, την ίδια ώρα που έπιασαν στα χέρια τους τις δύο πρώτες προσφορές από επίδοξους αγοραστές, τις οποίες και συζητούν, έφτασε και ένα request από τον διάσημο Βρετανό τηλεοπτικό αστέρα Big Zuu, για ένα γύρισμα στο Hurricane, μέσω του οποίου θα παρουσιαστούν εκ νέου οι διάσημες τυρόπιτες και όχι μόνο. Και αυτή ως γνωστό δεν είναι η πρώτη φορά που το ζαχαροπλαστείο θα προβληθεί καθ’ αυτό τον τρόπο, αφού και ο Paul Hollywood το συμπεριέλαβε στα πολύ δημοφιλή «City Bakes» του, το 2020, προβάλλοντας τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στο όμορφο μαγαζί της οδού Νεοκλέους και περιγράφοντας τις τυρόπιτες ως τις καλύτερες στον κόσμο!

Το μόνο δεδομένο πάντως είναι πως το Hurricane είναι προς πώληση, οπότε ευχή μας είναι να γίνει το καλύτερο δυνατό deal έτσι ώστε να συνεχίσει η πορεία ενός τόσο ιστορικού ζαχαροπλαστείου για την πόλη της Λευκωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση