ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:24
 

Κλασική πάστα φλώρα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Ένα γλυκό, το οποίο συναντάμε σε όλα σχεδόν τα κυπριακά σπίτια, αφού συνοδεύει ιδανικά τον πρωινό ή απογευματινό καφέ. Φτιάξτε την πάστα φλώρα και διατηρήστε τη σε κομματάκια σφραγισμένη στο ψυγείο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα φράουλα ή βερίκοκο. Απλά προσέξτε ώστε να είναι αρκετά νερουλή για να μη στεγνώσει στον φούρνο, κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα του εμπορίου και αραιώστε τη με λίγο ζεστό νερό.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο 
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄ 
Χρόνος ψησίματος: 40΄

Θα χρειαστούμε ένα στρογγυλό πυρέξ ή ταψί διαμέτρου 23εκ.

Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο σε κομματάκια
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 μεγάλο αυγό
250 γρ. μαρμέλαδα φράουλα μαζί με 80 ml νερό για να αραιώσει

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
2. Στο πολυμίξερ κτυπάμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να έχουμε μια μπάλα μαλακής ζύμης. Το ¼ της ζύμης το βάζουμε σε σακουλάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
3. Εφαρμόζουμε τα 3/4 της ζύμης στη βάση του πυρέξ. Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόχαρτο πάνω στη βάση και επάνω ρίχνουμε φασόλια ή ειδικά baking beans. Έτσι η βάση δεν θα φουσκώσει πολύ. Την ψήνουμε για 15 λεπτά, τη βγάζουμε απ’ τον φούρνο και την περιχύνουμε με τη μαρμελάδα.
4. Παίρνουμε το κομμάτι ζύμης που κρατήσαμε στο ψυγείο και το τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Ρίχνουμε τα κομματάκια τριμμένης ζύμης πάνω στη μαρμελάδα.
5. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε την πάστα φλώρα για ακόμα 30 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομματάκια.

Για περισσότερες συνταγές στοAthena Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Το μεσημεριανό γεύμα με φρέσκες σαλάτες και ελαφριά πιάτα εξελίσσεται για να περιλαμβάνει χορταστικό βραδινό φαγητό, φτιαγμένο από ξυλόφουρνο ή μπάρμπεκιου.

Dafne / Κυπριακή Κουζίνα

Χτισμένο σε στιλ παραδοσιακού πετρόχτιστου σπιτιού, τα εσωτερικά καθίσματα είναι τοποθετημένα σε φόντο με εμφανή τούβλα ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το βράδυ το degustation μενού θα είναι ο πρωταγωνιστής

Ρους / Fine Dining

Το εστιατόριο είναι ανοικτό μεσημέρι και βράδυ με à la carte μενού τα μεσημέρια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Δοκιμάστε mango spicy shrimps, δηλαδή πικάντικα ρολάκια σούσι με μάνγκο και γαρίδες.

Gingertale & Co / Ethnic - Japanese

Σερβίρει ρολάκια ρυζιού σε πολλούς συνδυασμούς, bao bun αλλά και special επιλογές όπως ταρτάρ σολομού και τόνου
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Δείτε περισσότερα εστιατόρια στον οδηγό Wiz

Gazi live Stage / Live Club

Με μεζέδες πολλών πιάτων, εξυπηρετικό σέρβις, καλό ήχο και φώτα και με 8μελές μουσικό σχήμα που κρατάει ζωντανό το κέφι ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στα συν 15 υλικά που μπορείς να προσθέσεις στο burger σου δωρεάν

Burger Guy / Burger Bar

Εδώ θα συναντήσεις ένα στέκι που τα λαχταριστά burgers σερβίρονται σε αφράτα ψωμάκια brioche με μπιφτέκι από βοδινό κρέας ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων burgers, ζεστά και κρύα σάντουιτς, τηγανητές πατάτες και φρεσκοκομμένες σαλάτες

Doog / Street food

Εξυπηρετεί τους εργαζόμενους της περιοχής και τους περαστικούς που θέλουν κάτι γρήγορα και φτηνό
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Μοντέρνο μαγειρείο με κλασική μαμαδίστικη κουζίνα στο κέντρο της Λευκωσίας, σε ένα μεγάλο φωτεινό χώρο

Social Kitchen

Προσιτές τιμές και πεντανόστιμες γεύσεις που σερβίρει καθημερινά τα μεσημέρια και τα Σάββατα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X