ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:15
 

Κοτόπουλο στον φούρνο

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο  

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Χρόνος ψησίματος: 4 ώρες

 

600 θερμίδες ανά μερίδα

Για 4 μερίδες

 

Υλικά

1 κοτόπουλο γύρω στο 1½ κιλό

100 ml ελαιόλαδο

50 γρ. βούτυρο λιωμένο

2 κουταλάκια ρίγανη

2 κουταλάκια θυμάρι

2 κουταλάκια δεντρολίβανο

2 κουταλάκια αλάτι

½ κουταλάκι φρεσκοκομμένο πιπέρι

1 κύβος ζωμός κότας Knorr θρυμματισμένος

Το ξύσμα φλούδας και τον χυμό από ένα λεμόνι

1 μικρό λεμόνι κομμένο στα 4

1 συσκευασία πουρές Knorr

 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC στον αέρα. Σ’ ένα μικρό μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, τα βότανα, το αλάτι, το πιπέρι, τον ζωμό και το ξύσμα με τον χυμό λεμονιού και κτυπάμε.

2. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ταψί με το στήθος προς τα πάνω.

3 Αλείφουμε πολύ καλά το κοτόπουλο με το μείγμα ελαιόλαδο.

4. Καλύπτουμε το ταψί με μπόλικο αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 4 ώρες. Η μεγάλη διάρκεια ψησίματος σε χαμηλή θερμοκρασία, μαζί με τη μαρινάτα, εξασφαλίζουν μαλακό και γευστικό κοτόπουλο. Στα τελευταία 30 λεπτά του ψησίματος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το κοτόπουλο για να κοκκινίσει εξωτερικά.

5. Αφού ψηθεί το κοτόπουλο, το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά καλυμμένο. Παράλληλα φτιάχνουμε τον πουρέ ακολουθώντας τις οδηγείς συσκευασίας. Σερβίρουμε το κοτόπουλο, κόβοντάς το σε κομμάτια μαζί με τον πουρέ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων burgers, ζεστά και κρύα σάντουιτς, τηγανητές πατάτες και φρεσκοκομμένες σαλάτες

Doog / Street food

Εξυπηρετεί τους εργαζόμενους της περιοχής και τους περαστικούς που θέλουν κάτι γρήγορα και φτηνό
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Μοντέρνο μαγειρείο με κλασική μαμαδίστικη κουζίνα στο κέντρο της Λευκωσίας, σε ένα μεγάλο φωτεινό χώρο

Social Kitchen

Προσιτές τιμές και πεντανόστιμες γεύσεις που σερβίρει καθημερινά τα μεσημέρια και τα Σάββατα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στο μενού του επίσης θα βρείτε sushi ρολάκια, sashimi, poke bowls, σαλάτες και πιάτα από την περουβιανή κουζίνα.

Bao Pau / Asian

Τα handmade bao buns μπορείτε να τα γεμίσετε με σολομό, τόνο, τραγανό κοτόπουλο και φυσικά πάπια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X