ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λεμονόπιτα με στραγγιστό γιαούρτι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα πολύ ωραίο γλυκό, φτιαγμένο με πολλά κυπριακά λεμόνια που τώρα είναι στα καλύτερά τους.

 

Υλικά

125 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. ζάχαρη

3 αβγά

Ξύσμα από 2 λεμόνια

225γρ. αλεύρι

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

 

Για το σιρόπι

125 γρ. ζάχαρη

100 ml νερό

Χυμό από 1 λεμόνι

 

Eκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και το αλάτι και κτυπάμε για δύο λεπτά μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι το γλυκό να ροδίσει και να ψηλώσει. Το αφαιρούμε από τον φούρνο και το χαράζουμε σε μερίδες.

3. Εντωμεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά του σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι και το αφήνουμε να κοχλάσει έντονα για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

4. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο ζεστό κέικ και το αφήνουμε να το απορροφήσει. Βγάζουμε ένα ένα τα κομμάτια της λεμονόπιτας από το ταψί και τα σερβίρουμε.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X