ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαγειρίτσα αβγολέμονο χωρίς συκωτάκια

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄

130 θερμίδες ανά μερίδα

Για 6 μερίδες

Υλικά

2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. ρύζι
60 ml λευκό κρασί
600 ml νερό
1 κουταλάκι ζωμό κοτόπουλου σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
1/4 κουταλάκι αλεσμένα γαρίφαλλα
1/4 κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο
2 ποτήρια μαρούλι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αβγά
Χυμό από ένα λεμόνι


Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για ένα
    λεπτό ή μέχρι να μαλακώσει.
    2. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.
    3. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι, το γαρύφαλο και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το μαρούλι, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
    4. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε λίγο απ’ το νερό της σούπας στο μείγμα του αυγού και χτυπάμε. Ρίχνουμε το μείγμα λίγο λίγο στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγό. Τη σερβίρουμε πολύ ζεστή.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena's Recipes 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση