
Wiz Guide
Όταν η κυπριακή γεύση συναντά τη θαλασσινή αύρα, γεννιέται μια εμπειρία που δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Από άκρη σε άκρη του νησιού, παραθαλάσσιες ταβέρνες σερβίρουν αυθεντικούς μεζέδες, όχι απαραίτητα ψαρικούς, αλλά βασισμένους στην παράδοση και την απλότητα της κυπριακής κουζίνας. Σουβλάκι, σεφταλιά, λουκάνικα, χαλούμι στη σχάρα και δροσερές σαλάτες γίνονται οι πρωταγωνιστές του τραπεζιού, ενώ η θάλασσα λίγα μόλις μέτρα μακριά συμπληρώνει το ιδανικό σκηνικό.
Αν αναζητάς το απόλυτο κυπριακό καλοκαιρινό “χαλάρωμα”, σου προτείνουμε τις καλύτερες ταβέρνες όπου οι μεζέδες σερβίρονται... σχεδόν πάνω στην άμμο.
Φαμελιά
Μια όμορφη οικογενειακή ταβέρνα, μια ωραία αυλή, όπου πολλά από τα λαχανικά που σερβίρει είναι βιολογικά και παράγονται στο περβόλι της οικογένειας! Στο μενού θα βρείτε comfort μαγειρευτά και ωραία σχάρα τις καθημερινές, ενώ τα σαββατοκύριακα προσφέρονται νόστιμα μεζεδάκια. Highlight του μεζέ είναι τα τραγανά τηγανιτά κολοκυθάκια, ο παστουρμάς, το βοδινό συκώτι, και φυσικά το σουβλάκι.
Βικλάρι
Χάρμα ιδέστε με εκπληκτική θέα, γνωστό και ως το τελευταίο κάστρο στον Ακάμα, στον δρόμο προς το φαράγγι του Άβακα. Εξοχική ταβέρνα με κληματαριά να την σκεπάζει και απίστευτο κήπο. Σερβίρει μόνο σούβλα χοιρινό και κοτόπουλο, σαλάτα και πατάτες. Διαθέτει και παγωμένη μπίρα. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου τη φωτογραφική μηχανή.
Διαβάστε περισσότερα στο Wiz-guide