ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπισκότα με κεράσια και καρύδα

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Μυρωδάτα μπισκότα, μαλακά, με εξωτική γεύση καρύδας και γλυκά κεράσια.

 

Χρόνος ψησίματος: 12΄

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Βαθμός δυσκολίας: Eύκολο

 

303 θερμίδες το κάθε μπισκότο

 

Για 10 μεγάλα μπισκότα

 

Υλικά

150 γρ. ζάχαρη

240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. καρύδα (ινδοκάρυδο)

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

70 ml γάλα

1 αβγό

80 γρ. φυτικό βούτυρο

1 κουταλάκι βανίλια σε σκόνη

100 γρ. κεράσια γλασέ κομμένα στα δύο

 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο.

2. Ρίχνουμε στο πολυμίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι, την καρύδα, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, το αβγό, το βούτυρο και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι τα υλικά να ενωθούν και η ζύμη να γίνει

σαν μπάλα.

3. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα κεράσια και ζυμώνουμε με το χέρι.

4. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου scoop παγωτού βγάζουμε μπαλίτσες από το μείγμα και τις τοποθετούμε αραιά στη λαμαρίνα. Ψήνουμε τα μπισκότα μόνο για 12 λεπτά. Αν μας φαίνονται ωμά, όταν βγάλουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο, δεν πρέπει να ανησυχήσουμε, γιατί όταν κρυώσουν θα είναι τέλεια.

5. Τα σερβίρουμε ζεστά με παγωτό βανίλια, αν θέλουμε, ή τα φυλάμε σε σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων burgers, ζεστά και κρύα σάντουιτς, τηγανητές πατάτες και φρεσκοκομμένες σαλάτες

Doog / Street food

Εξυπηρετεί τους εργαζόμενους της περιοχής και τους περαστικούς που θέλουν κάτι γρήγορα και φτηνό
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Μοντέρνο μαγειρείο με κλασική μαμαδίστικη κουζίνα στο κέντρο της Λευκωσίας, σε ένα μεγάλο φωτεινό χώρο

Social Kitchen

Προσιτές τιμές και πεντανόστιμες γεύσεις που σερβίρει καθημερινά τα μεσημέρια και τα Σάββατα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στο μενού του επίσης θα βρείτε sushi ρολάκια, sashimi, poke bowls, σαλάτες και πιάτα από την περουβιανή κουζίνα.

Bao Pau / Asian

Τα handmade bao buns μπορείτε να τα γεμίσετε με σολομό, τόνο, τραγανό κοτόπουλο και φυσικά πάπια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X