ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:00
 

Παστελάκι με φιστίκια και φουντούκια

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Η συνταγή της γιαγιάς μου για παστελάκι, φτιαγμένη εδώ με μια παραλλαγή.

 

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο  

Χρόνος ετοιμασίας: 20΄

Χρόνος ψησίματος: 20΄

 

490 θερμίδες ανά 100 γρ.

 

Υλικά

180 γρ. σουσάμι

80 γρ. φιστίκια

80 γρ. φουντούκια

85 γρ. ζάχαρη

1 κουταλιά μέλι

1 κουταλιά λευκό ξίδι

 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και αφού βάλουμε τα φιστίκια, το σουσάμι και τα αμύγδαλα σε μια λαμαρίνα ή πυρέξ απλωμένα, τα καβουρδίζουμε για 15 με 20 λεπτά.

2. Παράλληλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το ξίδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και τα υλικά γίνουν ένα. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φιστίκια, τα φουντούκια και σουσάμι και τα ανακατεύουμε συνεχώς για 5 λεπτά με μια σπάτουλα σιλικόνης.

3. Στον πάγκο της κουζίνας μας στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε πάνω σ’ αυτό το μείγμα. Με έναν πλάστη πιέζουμε το μείγμα πάνω στο χαρτί για να γίνει μια ομοιόμορφη πλάκα.

4. Πριν στεγνώσει εντελώς, κόβουμε με ένα μαχαίρι το παστελάκι σε τετράγωνα.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena Recipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Στο μενού του επίσης θα βρείτε sushi ρολάκια, sashimi, poke bowls, σαλάτες και πιάτα από την περουβιανή κουζίνα.

Bao Pau / Asian

Τα handmade bao buns μπορείτε να τα γεμίσετε με σολομό, τόνο, τραγανό κοτόπουλο και φυσικά πάπια
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ένας όμορφος καλτ χώρος περικυκλωμένος από όμορφα φυτά και γλάστρες, προσφέρει δελεαστικό κυπριακό brunch/πρόγευμα.

Aristoklis brunch

Στο μενού τους θα βρείτε πιατέλες τυριών και αλλαντικών που μπορείτε να τις συνοδεύσετε με τοπικά κρασιά, σνακ και γρήγορα ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Βρίσκεται στην οδό Γλάδστωνος στη Λεμεσό, δίπλα από το αγαπημένο Cookhouse

Bowls / Healthy

Σερβίρει healthy bowls, απολαυστικά smoothies, εναλλακτικά ζεστά και κρύα ροφήματα
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X