ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περουβιανό κοτόπουλο με πικάντικη σος

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές στην Αμερική πιάτο, με υπέροχη πικάντικη σος. Στα υλικά θα δείτε ότι χρησιμοποιώ Coca-Cola, του δίνει μία μοναδική γλυκιά γεύση. Συνοδέψτε το με σαλάτα με κινόα την οποία θα βρείτε στο σάιτ μου.

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄

380 θερμίδες ανά μερίδα (κοτόπουλο)

Για 3 μερίδες

Υλικά
500 γρ. μπούτια κοτόπουλου κομμένα στα 2 το κάθε κομμάτι
150 ml Coca-Cola κανονική (όχι light)
1 κουταλάκι Chinese 5 spice
1 κουταλάκι κύμινο
30 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι καυτό τσίλι σε σκόνη

Για τη σος
130 γρ. μαγιονέζα ελαφριά (light)
30 γρ. φύλλα κόλιανδρου
1½ πράσινη καυτή πιπέρια με τα σπόρια της
130 γρ. ψίχα ώριμου αβοκάντο
50 γρ. μέλι
1 κουταλάκι αλάτι
50 ml φρέσκος χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
1. Πρώτα φτιάχνουμε τη σος. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της και αλέθουμε με ένα μπλέντερ χειρός. Μεταφέρουμε τη σος σε άλλο μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το κοτόπουλο και το περιχύνουμε με την Coca-Cola. Προσθέτουμε το Chinese 5 Spice, το κύμινο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το τσίλι. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
3. Όταν περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το κοτόπουλο για ακόμη 20 λεπτά ακάλυπτο. Κατά διαστήματα, το περιχύνουμε με τα ζουμιά του πυρέξ για να μην στεγνώσει.
4. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με την πικάντικη πράσινη σος, αλλά και σαλάτα με κινόα, φρούτα και αβοκάντο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση

X