ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη δημοφιλή παραλία της Κύπρου με το σχήμα πετάλου

Αγαπημένος προορισμός

must.com.cy

Πάρις Δημητριάδης

Λίγα μόνο χιλιόμετρα βορείως της πόλης της Πάφου, εντός των δημοτικών ορίων της Πέγειας και δίπλα από το Εθνικό Πάρκο του Ακάμα βρίσκεται ο περίφημος «Κόλπος των Κοραλλίων», ίσως η γνωστότερη και δημοφιλέστερη παραλία της επαρχίας Πάφου.

Μπορεί άλλωστε η δυτική ακτογραμμή του νησιού να είναι στο σύνολό της περισσότερο βραχώδης και λιγότερο αμμώδης από την ανατολική και οι θάλασσες της Πάφου να είναι λίγο πιο άγριες, ίσως και πιο παγωμένες από άλλες περιοχές, αυτό εντούτοις δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αποδειχθούν εξίσου, αν όχι και περισσότερο υπέροχες και απολαυστικές.

Χωρίς αμφιβολία, ο συνδυασμός του βραχώδους τοπίου με τη χρυσαφένια αμμουδιά και τα πεντακάθαρα νερά που προσφέρει ο Κόλπος των Κοραλλίων είναι μοναδικός και δεν προξενεί εντύπωση που η παραλία έχει γίνει τόσο γνωστή και έχει προσελκύσει τόσο έντονη τουριστική και άλλου τύπου δραστηριότητα γύρω της.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by EnjoyCyprus (@enjoycypruss)

Ο Κόλπος των Κοραλλίων έχει εντυπωσιακό σχήμα πετάλου. Στα δυο του άκρα υπάρχουν απότομοι βράχοι, ενώ στο κέντρο του βρίσκονται δυο χρυσαφί αμμουδιές με λεπτόκοκκο άμμο που πλαισιώνονται με τα πετρώματα του κοραλλιογενούς ασβεστόλιθου. Γύρω από τον κόλπο φυτρώνουν λίγοι σχίνοι, θυμάρια, ακακίες και καλάμια.

Πιστοποιημένη με γαλάζια σημαία και έχοντας μήκος 500 περίπου μέτρα και μέσο όρο πλάτους μεγαλύτερο από 30 μέτρα, η δημοφιλής παραλία σπάνια φουρτουνιάζει πέραν του δέοντος και θεωρείται ασφαλής για βουτιές και κολύμπι. Ένα ζευγάρι ασβεστολιθικών ακρωτηρίων με αρκετό πράσινο περικλείει την παραλία τόσο νοτίως όσο και βορείως του Κόλπου ενώ για τους ελαφρώς πιο περιπετειώδεις παραθεριστές που ίσως να προτιμούν κιόλας μεγαλύτερη ησυχία μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι θαλασσινές σπηλιές που εντοπίζονται πέριξ του Κόλπου.

Το Coral Bay είναι πανεύκολα προσβάσιμο τόσο με ΙΧ και μοτοσικλέτα όσο και με ποδήλατο και λεωφορείο. Ο κόλπος των Κοραλλιών προσεγγίζεται ουσιαστικά από παραλιακό δρόμο που αρχίζει από την Κάτω Πάφο και καταλήγει σ’ αυτόν. Στην παραλία υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι ανέσεις και τα facilities όπως τουαλέτες, ντους, αποδυτήρια, ξαπλώστρες, ομπρέλες, ναυαγοσώστες και θαλάσσια σπορ ενώ πολύ κοντά υπάρχει πληθώρα εστιατορίων, ψαροταβέρνων, καφετερίων, μπαρ, περιπτέρων και καταλυμάτων.

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν επιπλέον ανεγερθεί στην περιοχή πολλά ξενοδοχεία και αρκετές εξοχικές κατοικίες και διαμερίσματα που ενοικιάζονται τόσο σε ξένους και ντόπιους παραθεριστές. Αρχαιολογικές ανασκαφές καταδεικνύουν ότι κατά την αρχαιότητα ο Κόλπος των Κοραλλίων χρησιμοποιούνταν ως αγκυροβόλιο που ενδέχεται να εξυπηρετούσε οικισμό του 13ου- 12ου π. Χ. αιώνα.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην υπέροχη ονομασία του Κόλπου αυτή έχει προέλθε από τα φυσικά κοραλλιογενή πετρώματα της περιοχής.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Beatrisa, 26Travel photo(@___beatrisa)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Magical Cyprus (@magicalcyprus)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Έξοδος  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση