ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το trendy μαγαζί στη Λεμεσό που έκανε τον χυμό επιστήμη

Προωθητική Ενέργεια

Δύο φίλοι με κοινή αισθητική και κοινό healthy lifestyle, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν στη Λεμεσό το Juicebox Co, ένα μαγαζί που ειδικεύεται στους χυμούς, τα smoothies, τα healthy ροφήματα, τα protein shakes, αλλά και τα bowls.

Ο ένας, ζώντας στις τροπικές χώρες της Ασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα κάθε χρόνο (τα τελευταία 10 χρόνια) και δοκιμάζοντας πολλές ιδέες για healthy juices και bowls, και ο άλλος ως vegan άτομο που ενδιαφέρεται επίσης για το περιβάλλον, έσμιξαν τις ιδέες τους και δημιούργησαν το Juicebox.

Σκοπός τους είναι να προωθήσουν το healthy lifestyle, κάτι που έλειπε από την αγορά, τουλάχιστον στο τομέα του Juicing and Blending Specialty.

Οι δυο τους έχουν φτιάξει ένα δυνατό μενού που αντλεί έμπνευση από πολλές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Μαλαισία, Ινδονησία κ,λπ., όπου το τροπικό κλίμα προσφέρει εύκολα και παντού τα εξωτικά φρούτα, ενώ επίσης εκεί είναι πολύ trending τα juice bars ή healthy concept brunch places. Το τελικό μενού προέκυψε εννοείται και σε συνεργασία με ειδικούς σε θέματα διατροφολογίας, ακόμη και με πληροφορίες από επίσημα qualified websites για δοσολογίες και διατροφικά οφέλη. Εξ ου και θα δείτε ότι σε όλο το μενού παρέχονται πληροφορίες για θερμίδες αλλά και macros!

Το WiZ μίλησε με ένα εκ των ιδιοκτητών του Juicebox Co, και μάθαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτό το πολύ trendy και πολύ χρήσιμο μαγαζί της Λεμεσού, που όμως η φήμη του εξαπλώνεται σιγά σιγά σε όλο το νησί.

Ποια είναι η φιλοσοφία του Juicebox Co;

Η φιλοσοφία του Juicebox είναι να προσφέρει στον καταναλωτή ένα μεγάλο εύρος από ανάμικτους αλλά και single fruit χυμούς, healthy ροφήματα αλλά και bowls. Στόχος μας είναι ο κάθε healthy lifestyle καταναλωτής να έχει επιλογές στην καθημερινότητά του, οποιαδήποτε στιγμή, στο σπίτι, το γραφείο ή μετά τη γυμναστική.

Πώς προέκυψε η ιδέα για ένα τέτοιο μαγαζί;

Η ιδέα του Juicebox προέκυψε μετά από συζήτηση των δύο founders να δημιουργήσουν ένα full scale modern juices - smoothies bar & healthy bowls. Εννοείται, υπάρχουν και άλλα προϊόντα που πλαισιώνουν το μενού, όπως healthy snacks και protein shakes.

Γιατί στη Λεμεσό;

Αρχικά, Λεμεσό γιατί και οι δύο δημιουργοί του Juicebox Co έχουμε καταγωγή από Λεμεσού, Κύπριοι, αλλά επίσης λόγω του ότι η Λεμεσός έχει μεγάλο πληθυσμό όπου είναι γνώστες και γυρεύουν τέτοια concept, τα οποία στο εξωτερικό είναι viral και trending! Ήδη, μέσα σε λίγους μήνες λειτουργίας, το πελατολόγιο έχει απίστευτη απήχηση από ομογενείς που ζουν στην πόλη αλλά και τουρισμό. Το όραμα είναι να συνεχίσει και σε άλλες πόλεις, εννοείται, όμως ήδη για μεγάλες παραγγελίες ή festivals δουλεύουμε παγκύπρια.

Ποιο είναι το δικό σας προφίλ; Ποια η σχέση σας με τον υγιεινό τρόπο ζωής;

Όπως προαναφέρθηκε, ο συνέταιρός μου εδώ και χρόνια ακολουθεί ως τρόπο ζωής το healthy living ολόχρονα, με μεγάλη προτίμηση στους χυμούς και τα make your own bowls, ειδικά για πρωινό ή pre-workout, ενώ εγώ έχω χορτοφαγικές διατροφικές συνήθειες και έχω εμπειρία από plant-based sources.

Ποια είναι τα best sellers μέχρι τώρα; Ποια ροφήματα, σνακ, ποια bowls κ.λπ.;

Σε σχέση με τα ροφήματα, από πού να αρχίσουμε… Σε χυμούς, εκτός από κλασσικά orange juice, δημοφιλή είναι το Immune Booster, το Beet it, το Lean Green και το Tropical Mix, αν και όλα σχεδόν έχουν το κοινό τους. Έχουμε και τα ginger shots σε διάφορες επιλογές, τα οποία είναι όλα εξίσου δημοφιλή. Από Smoothies, το Apple Pie Smoothie αλλά και το Choco Protein Smoothie έχει αρκετή ζήτηση. 

Τα τρία Bowls που έχουμε στο μενού… είναι όλα ξεχωριστά! Το ένα περιέχει Acai, το άλλο Pitaya (Dragonfruit) και έχουν αγαπηθεί από το κοινό, αλλά αυτό που έκανε μπαμ είναι το Choco-Protein Oat Bowl. Είναι ένα από τα bowls που πήγε viral. Σύντομα βγαίνουν νέες συνταγές σε bowls. Κάτι πολύ σημαντικό στα Bowls είναι ότι προσφέρουμε option Make Your Own BOWL or Protein Shake. Εδώ μιλάμε για κάτι unique, αφού ο καθένας μπορεί να φτιάξει το δικό του bowl διαλέγοντας grains, τύπο γάλακτος, φρούτα, spreads, ξηρούς καρπούς, μέχρι και αποξηραμένα φρούτα. Τρως το bowl σου ή φτιάχνεις το protein shake σου όπως ακριβώς γουστάρεις!

Σε ποιους απευθύνεστε; Ποιο είναι το προφίλ των πελατών σας;

Οι χυμοί απευθύνονται σε όλους, εξού και ένα μεγάλο κομμάτι του business είναι τα εταιρικά catering, τα festivals, ακόμη και προμήθεια εβδομαδιαία σε σπίτια και γραφεία. Σίγουρα όμως αρκετός κόσμος δεν θα πιει χυμό κάθε μέρα, δεν είναι προϊόν ανάγκης, όπως έχει γίνει ο καφές -που σημειωτέον, παράγουμε δική μας συνταγή cold brew coffee. 

Τα υπόλοιπα προϊόντα μας θέλουν το κοινό τους, αφού απευθύνονται κυρίως σε healthy lifestyle people, fitness people και αθλητές, vegan/vegetarian άτομα, μέχρι και κόσμο που διανύει μια περίοδο δίαιτας ή ακόμη και αποτοξίνωσης - εμείς το ονομάζουμε cleanse plans, το οποίο είναι μέρος του μενού, 1 μέχρι 3 μέρες Juice ή Vegetable Cleanse Plans. Είναι απίστευτο πόσος κόσμος γυρεύει αυτά τα Cleanse Plans!

Τι είδους συνεργασίες έχετε μέχρι στιγμής με επαγγελματίες, π.χ. διατροφολόγους, γυμναστές, εταιρίες κ.λπ.; 

Εξαρχής, το μενού έχει δημιουργηθεί μέσω συνεργασίας με διατροφολόγους για να υπολογιστούν οι θερμίδες και άλλα σχετικά. Από εκεί και πέρα έχουμε συνεργασίες με διατροφολόγους που μας προτείνουν σε πελάτες τους ή ακόμη και που μας εντάσσουν στα Diet Plans τους, ως επιλογή για κάποιο γεύμα ή ρόφημα του πελάτη.

Όσον αφορά γυμναστές και fitness people, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί είναι ακριβώς αυτό που τους ενδιαφέρει! Και ακόμη δεν ξεκινήσαμε το πλήρες πλάνο μας. Στόχος είναι το Juicebox Co να είναι η επιλογή για όσους κάνουν healthy lifestyle.

Έχουμε συνεργαστεί με δεκάδες fitness people ήδη για προώθηση προϊόντων, χορηγίες σε αθλητικά events και άλλα διάφορα, όπως συνεργασίες με catering vendors και weekly Meal Plans vendors!

Στο εταιρικό κομμάτι (corporate) ήδη έχουμε εταιρείες που μας προτιμούν για Weekly Supply, όπου τους προμηθεύουμε καθημερινά ή 2-3 φορές τη βδομάδα με φρέσκους χυμούς. Άλλες εταιρείες μας προτιμούν για τα Well Being events τους, ή απλώς μας δίνουν μεγάλες παραγγελίες για Meetings/Conferences.

Έχουμε ακόμη και requests να πηγαίνουμε σε εταιρείες με τον εξοπλισμό μας και να παράγουμε Live Juices και Smoothies για το προσωπικό τους! Αυτά και άλλα πολλά είναι στο Strategic Plan and Vision του JuiceBox Co και όχι μόνο. Δουλεύουμε επίσης πάνω στο κομμάτι του Retailing, δηλαδή να προμηθεύουμε άλλα καταστήματα ή υπεραγορές και λοιπά, με τους χυμούς μας στα ράφια.

Δουλεύουμε σκληρά για να στήσουμε μια δυνατή ομάδα στην παραγωγή και εξυπηρέτηση, ένα δυνατό brand, δίνουμε βάση στην ποιότητα και τη σταθερότητα (consistency), αλλά και στο κομμάτι της βιωσιμότητας (sustainability)! Έχουμε ειδικές προεργασίες που γίνονται, από το πλύσιμο των φρούτων, το κόψιμο και το στύψιμο, με πάρα πολλά διαφορετικά μηχανήματα, ανάλογα με το φρούτο και φυσικά προσφέρουμε και τη μέθοδο cold-pressed, κάτι που όσοι είναι γνώστες το προτιμούν!

Info
Τηλ. 97470740
Αθηνών 29, Λεμεσός
Δ-Κ 08.00-20.00

Web: juicebox.co

Instagram: juiceboxlife

Το Juicebox Co θα το βρείτε σε όλες τις πλατφόρμες για delivery

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση