ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:08
 

Τρεις φούρνοι στη Λευκωσία για αλλιώτικη λαγάνα

Κατά κανόνα την απολαμβάνουμε σκέτη, με τη συνοδεία χόρτων και κάποιας αλοιφής, όπως για παράδειγμα ταχίνι και ταραμά.

Newsroom K

Κάθε χρόνο, η λαγάνα, ο γνωστός παραδοσιακός άρτος που παρασκευάζεται από αλεύρι και νερό και σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής, δοξάζεται και απολαμβάνεται με όλες τις επισημότητες την Καθαρά Δευτέρα. Κατά κανόνα την απολαμβάνουμε σκέτη, με τη συνοδεία χόρτων και κάποιας αλοιφής, όπως για παράδειγμα ταχίνι και ταραμά. Οι κανόνες, όμως, κάποια στιγμή καταρρίπτονται. Βρήκαμε τρεις φούρνους στη Λευκωσία οι οποίοι πήραν τη λαγάνα σε άλλο επίπεδο, συστήνοντάς μάς την άλλοτε με ελιά και άλλοτε με… κομμάτια σοκολάτας.

Θημωνιά
Εδώ θα βρείτε τη λαγάνα σε διάφορες παραλλαγές, όπως, μεταξύ άλλων, με τυρί νηστίσιμο και μανιτάρια, με κολοκύθα και σταφίδες, με σοκολάτα, πολύσπορη, αλλά και με ελιές και χόρτα. (τηλ.22525500, Πέρα Χωριό-Νήσου, Λευκωσία)

Φούρνος Χρυσοβαλάντου
Μαύρη λαγάνα έχετε δοκιμάσει; Στο Φούρνο Χρυσοβαλάντου θα βρείτε τη λαγάνα σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, δηλαδή πολύσπορη, παραδοσιακή, αλλά και με άνθρακα. (τηλ.22878177, Λυκαβηττού 2, Αρχάγγελος, Λευκωσία)

Φούρνοι Έλενα
Εκτός από την παραδοσιακή λαγάνα, εδώ θα τη βρείτε πιο λαχταριστή από ποτέ, μιας και αποτελείται από ελιά, αλλά και λιαστή ντομάτα. (τηλ..22264314, Κυριάκου Μάτση 48, Έγκωμη)

**Μπορείτε να προμηθευτείτε τις λαγάνες και πριν τη Καθαρά Δευτέρα, παραγγέλνοντάς τις από τους πιο πάνω φούρνους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Το Βurger Guy ξεκίνησε delivery

Το Βurger Guy ξεκίνησε delivery

Οι περιοχές που εξυπηρετεί είναι: Παλιομέτοχο, Κοκκινοτριμιθιά, Άγιοι Τριμιθιάς, Μαμμαρι, Δένια, Μένικο, Mακεδονίτισσα, ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X