ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:29
 

Χοιρινό μαγειρεμένο με ντομάτα και κρασί (osso bucco)

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Newsroom K

Το συγκεκριμένο πιάτο το θυμήθηκα πρόσφατα. Συνήθως το osso bucco φτιάχνεται με μοσχαρίσιο κρέας. Εδώ το φτιάχνω με το δικό μας κυπριακό χοιρινό ψαρονέφρι, που είναι πολύ νόστιμο και μαλακό.

Για 6-8 μερίδες

Υλικά

2 κομμάτια ψαρονέφρι
1 κουτάλια ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
100 γρ. κρασί
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη (500 γρ.)
1 ζωμό βοδινού
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι

Για το ρύζι
200 γρ. ρύζι
500 γρ. νερό για να ψήσουμε το ρύζι
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Τοποθετούμε το ψαρονέφρι σε ένα πυρέξ και το αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε το πυρέξ και ψήνουμε για 2 ώρες σε προθερμαινόμενο φούρνο στους 160 βαθμούς.
2. Όταν το κρέας ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει καλυμμένο. Μπορούμε, αν θέλουμε, να το ψήσουμε και από την προηγούμενη.
3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι με το νερό, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι. Το αφήνουμε να κοχλάσει έντονα για 2 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
4. Παράλληλα αρχίζουμε τη διαδικασία για το κρέας. Το κόβουμε σε φέτες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Ρίχνουμε στο τηγάνι το καρότο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον ζωμό, την ζάχαρη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει και προσθέτουμε το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
5. Το φαγητό πρέπει να είναι έτοιμο την ιδία ώρα που θα ψηθεί το ρύζι. Σερβίρουμε το osso bucco με το ρύζι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μετωπική σύγκρουση Νταβούτογλου - Ερντογάν

«Θύμωσε και το λατζινάρι! »
ΑΚΑ  |  11:13

Πάτωσε στην ελευθεροτυπία η Τουρκία

«Mαντιλοφορεμένες, δηλαδή οπισθοδρομικές, διαλαλούν την οπισθοδρομικότητα της Τουρκίας! Να γελάσουμε ...»
ΑΚΑ  |  11:11

Πολιτική αβεβαιότητα στα κατεχόμενα

«Έ, ρε γλέντια!»
ΑΚΑ  |  11:09

Υφ.Τουρισμού: Στήριξη στους στόχους της Λεμεσού για τον τουρισμό

«Τα παιδία …παίζει, και μας …εμπαίζει!!!»
Ai Em  |  10:27

Εστιατόρια: Τελευταία Ενημέρωση

Στη Λεμεσό, στην πλατεία του μεσαιωνικού κάστρου, ένα εστιατόριο διακοσμημένο σε λιτό και σύγχρονο ύφος

Yabashi Asian Fusion

Η κουζίνα του Yabashi περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα γεύσεων μεταξύ των οποίων θα διακρίνετε κινέζικες, ταϊλανδέζικες, ιαπωνικές ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στο μενού του θα βρείτε σαλάτες, black angus και veal steak, φιλέτα black angus αλλά και κλασικές επιλογές

Minotavros / Εστιατόριο

Ο χώρος ευρύχωρος με μεγάλη βεράντα έξω και απλή διακόσμηση με έντονο το ξύλο και τον χαμηλό φωτισμό
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το trend αυτό που έγινε τρόπος ζωής τα σαββατοκύριακά μας ενσωματώνεται στα κυπριακά δεδομένα

Brunch στο Χωριό

5 μέρη στα οποία θα φάτε εξαιρετικό brunch δίνοντάς σας μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία βασισμένη σε παραδοσιακές γεύσεις ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Η διακόσμησή του παντρεύει την κλασική ομορφιά του κτηρίου με την πιο ποπ, fashion εκδοχή με έντονα τα ροζ και μπλε χρώματα

G. Bar / Cafe

Συνδυάζει αρμονικά 3 διαφορετικά concepts όπως υπηρεσίες ομορφιάς (νύχια, μαλλιά, μακιγιάζ), café αλλά και χώρο όπου διεξάγονται ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Παραμένει αφοσιωμένο στην ποιότητα, τις παραδοσιακές συνταγές και τα αγνά υλικά.

Ariston / Sweet Tooth

Πέρα από τα λουκούμια γάμου θα βρεις εντυπωσιακές τρισδιάστατες τούρτες, γλυκά και κεραστικά που βάζουν σε πειρασμό να θές ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Ένας μεγάλος χώρος, στο κέντρο της Λευκωσίας, με vintage American style διακόσμηση και μπιλιάρδο

Baristic / All day bar

Στο μενού του θα βρείτε διεθνείς επιλογές όπως steak burger, grand μπριζόλα, baristic burger
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στο μενού τους θα βρείτε διάφορες γευστικές επιλογές με περίεργες ονομασίες όπως ταραντούλα veggie burgers, hotdogs σαν κομμένα δάχτυλα

Atmozfear / Lounge Bar

Με διακόσμηση που κόβει την ανάσα να παραπέμπει σε νεκροταφείο και με το συναίσθημα του φόβου να επικρατεί
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 34 διαφορετικά είδη γαλλικών γλυκών, χειροποίητα ψωμιά και μπαγκέτες

Paul / Φούρνος-Cafe

127 χρόνια εμπειρίας στεγάστηκαν στο ανακαινισμένο food hall του mall of Cyprus με διακόσμηση που θυμίζει γαλλικό μπιστρό. ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτήριο όπου ήταν παλιά η γνωστή μπιραρία Brickyard

Σαββίκος / Ψητοπωλείο

Πρόκειται για ένα brand με ιστορία 70 χρόνων που τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται στη Θεσσαλονίκη και τώρα και στην Κύπρο ...
Newsroom K
 |  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
X