ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Εύκολα και Εποχιακά» με την Αθηνά Λοϊζίδου

Η αγαπημένη σεφ επισκέπτεται φρουταρίες και λαϊκές αγορές, εντοπίζει τα πιο φρέσκα εποχιακά-τοπικά προϊόντα και δημιουργεί με αυτά τις πιο νόστιμες συνταγές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η αγαπημένη σεφ επισκέπτεται φρουταρίες και λαϊκές αγορές, εντοπίζει τα πιο φρέσκα εποχιακά-τοπικά προϊόντα και δημιουργεί με αυτά τις πιο νόστιμες συνταγές. Ο τίτλος «Εύκολα και Εποχιακά» αποτελεί τη θεματική ομπρέλα των διατροφικών συνηθειών της ίδιας της Αθηνάς Λοϊζίδου για το 2023 και κατ’ επέκταση των συνταγών της για την τρέχουσα χρονιά.

Το τελευταίο διάστημα όλο και πιο συχνά ακούμε για τα εποχιακά υλικά και για την ανάγκη κατανάλωσης προϊόντων -από φρούτα, λαχανικά και χόρτα, μέχρι ψάρια- που αγοράζονται κοντά στον χρόνο συγκομιδής τους. Επίσης, εκτός από την οικιακή χρήση, πολλά είναι και τα εστιατόρια που έχουν ξεκινήσει να επενδύουν σοβαρά στην εποχικότητα και την τοπικότητα των πρώτων υλών, χρησιμοποιώντας μάλιστα και στην επικοινωνία τους αυτή τους τη συνήθεια, όντας σε μια εποχή που η ανάγκη για βιωσιμότητα είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα γαστρονομικό trend.

Αναμφισβήτητα, το να χρησιμοποιείς εποχιακά φρούτα και λαχανικά, που παράγονται σε τοπικά αγροκτήματα, διασφαλίζεις ότι τα προϊόντα σου είναι πιο φρέσκα, για τον απλό λόγο ότι δεν απαιτούνται μεγάλες αποστάσεις για τη μεταφορά τους. Επιπλέον, η κατανάλωση λίγο μετά τη συγκομιδή συνεπάγεται σίγουρα ανώτερη γεύση και περισσότερη νοστιμιά, αφού οι καρποί συλλέγονται στο κορύφωμα της ωρίμανσής τους, όπως επίσης και μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, νοουμένου ότι έχει αποφευχθεί η χρήση ορμονών, φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων.

Παράλληλα, με την αγορά τοπικών προϊόντων, τόσο στο σπίτι μας όσο και για τον τομέα της εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία κλπ), δεν αποκομίζουμε μόνο εμείς, αφού στηρίζουμε και όλους όσοι καταπιάνονται με την παραγωγή στην Κύπρο, αγρότες και καλλιεργητές, συνεισφέροντας έτσι στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, Αθηνά Λοϊζίδου, επισκέπτεται τοπικές φρουταρίες και λαϊκές αγορές, εντοπίζει τα πιο φρέσκα προϊόντα -πάνω στις καρτέλες των οποίων αναγράφεται η τοπική προέλευσή τους- και με τη λογική του «Εύκολα και Εποχιακά» δημιουργεί με αυτά τις πιο νόστιμες συνταγές, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο www.athenarecipes.com.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση