ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

21 ιδέες για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Προτάσεις για Φεστιβάλ, events, clubbing σινεμά, θέατρο, παιδί

Newsroom K

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2017

Δεκαπέντε χρόνια ζωής συμπληρώνουν φέτος οι Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2017, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας, αφιερωμένο στο σύγχρονο διεθνή κινηματογράφο μυθοπλασίας. Όλα αυτά τα χρόνια υποδέχτηκε δεκάδες δημιουργούς, απένειμε τιμές σε καθιερωμένους αλλά και βραβεία σε νέους, ανερχόμενους κινηματογραφιστές, δίνοντάς τους την ώθηση να συνεχίσουν. Κυρίως, βέβαια, στήριξε και στηρίζει την ντόπια παραγωγή, με την προβολή και βράβευση των Κυπρίων δημιουργών.

Μέσα σε μια ιδιαίτερα εορταστική διάθεση, με πέραν των 20 μεγάλου μήκους ταινιών σε παγκύπρια πρεμιέρα, το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και τον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία.

Με ταινίες αντιπροσωπευτικές των τάσεων που επικρατούν διεθνώς στον κινηματογράφο, τόσο με άξονα τη θεματολογία όσο και την αισθητική προσέγγιση, το Φεστιβάλ υπόσχεται και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, που θα πλαισιώνεται από μια σειρά παράλληλων δράσεων και σημαντικών εργαστηρίων για επαγγελματίες του χώρου.

Τα δύο βασικά προγράμματά του είναι το Glocal Images (Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα) και το Viewfinder (Ματιές στον Σύγχρονο Διεθνή Κινηματογράφο), που θα περιλαμβάνει ταινίες που έχουν διακριθεί κατά τη διάρκεια της φεστιβαλικής χρονιάς, και προβάλλονται, εκτός διαγωνισμού.

Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες και τις θεματικές ενότητες

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Mediterranean Science Festival στη Λεμεσό
Το Mediterranean Science Festival είναι η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Κύπρο. Μέσω αυτού οι διοργανωτές επιδιώκουν να επικοινωνήσουν την επιστήμη στο ευρύ κοινό με απλό, κατανοητό και διασκεδαστικό τρόπο, με στόχο τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ επιστημόνων και κοινού αλλά και την παρότρυνση των νέων προς επαγγέλματα που σχετίζονται με τις επιστήμες και την τεχνολογία. Φέτος το θέμα που θα ασχοληθούν είναι «Εξελισσόμαστε με την Επιστήμη»!

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον MKO SciCo Cyprus, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και την Αρχή Λιμένων Κύπρου και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Για τέσσερις μέρες, οι κάτοικοι και τα σχολεία της Κύπρου θα εξερευνούν την επιστήμη μέσα από διασκεδαστικούς, καινοτόμους και διαδραστικούς τρόπους. Την ίδια στιγμή ερευνητές, δάσκαλοι, διακεκριμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες θα εξηγήσουν την επιστήμη τους και θα κάνουν το θεατή μέρος της.

Πέρυσι κοντά στις 10,000 ήταν οι επισκέπτες στο Mediterranean Science Festival. Φέτος στοχεύει και πάλι να συνδέσει τις επιστήμες με την καθημερινή ζωή και αναδεικνύει το ρόλο τους, να παρουσιάσει την υψηλής ποιότητας επιστημονική έρευνα που γίνεται στην Κύπρο αλλά και αλλού, να συζητήσει και να ψάξει απαντήσεις σε πολύπλοκα και αμφιλεγόμενα επιστημονικά θέματα, να εμπνεύσει και να δημιουργήσει νέα πρότυπα στο χώρο των επιστημών και να εμψυχώσει τους νέους ανθρώπους να αναλογιστούν μια καριέρα στις επιστήμες, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά. Αλλά κυρίως, το Mediterranean Science Festival επιδιώκει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και ψυχαγωγία.

Info

Πέμπτη 27 - Κυριακή 30 Απριλίου 2017
Πλατεία Παλιού Λιμανιού Λεμεσού
http://www.mediterraneansciencefestival.com

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Φιλαρμονική Ορχήστρα Βερολίνου - Πάφος2017

Η Πάφος και η Κύπρος φιλοξενούν για πρώτη φορά στα χρονικά στην πλατεία του Κάστρου της Πάφου, την παγκοσμίου φήμης Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου, σε ένα μοναδικό κονσέρτο, στα πλαίσια του Προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017. Αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία γεγονότα του προγράμματος.

Πρόκειται για 75 μελής ορχήστρα, όπου θα παραουσιάσει ένα πρόγραμμα μοναδικό και ιδιαίτερα ελκυστικό. Από το 1991 η Φιλαρμονική του Βερολίνου έχει θεσμοθετήσει το κονσέρτο αυτό τιμώντας την ίδρυση της το 1882 και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ιδέα της Ευρώπης. Για το κονσέρτο αυτό επιλέγονται συνήθως όχι μουσικές αίθουσες, αλλά χώροι ιδιαίτερου ιστορικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η Φιλαρμονική του Βερολίνου θα εκτελέσει έργα των Carl Maria von Weber και Antonín Dvořák, τα οποία εντυπωσιάζουν με την ενθουσιώδη ορμή και τα ζεστά τους χρώματα. Το κονσέρτο μεταδίδεται σε περισσότερες από τριάντα χώρες σε εκατομμύρια θεατές από την Κρατική τηλεόραση της Γερμανίας (ARD) και διαδικτυακά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

Carl Maria von Weber : Ouvertüre zur Oper Oberon
Carl Maria von Weber: Konzert für Klarinette und Orchester Nr. 1 f-Moll op. 73
Antonín Dvořák: Symphonie Nr. 8 G-Dur op. 88
Διεύθυνση ορχήστρας: Mariss Jansons
Σολίστ: Andreas Ottensamer (κλαρινέτο)

Με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού

Η Φιλαρμονική του Βερολίνου ιδρύθηκε το 1882 ως αυτοδιοικούμενο σύνολο. Γρήγορα καθιερώθηκε ως μια από τις πιο σημαντικές και δημοφιλείς ορχήστρες του κόσμου. Βασικοί αρχιμουσικοί της υπήρξαν οι φον Μπίλοου, Νίκις και Φούρτβαϊνγκλερ, που άφησαν το μουσικό τους στίγμα στις πρώτες δεκαετίες ζωής της Ορχήστρας. Καλλιτεχνικός διευθυντής της έγινε το Χέρμπερτ φον Κάραγιαν το 1955 ο οποίος τα επόμενα χρόνια δούλεψε σκληρά με τους μουσικούς της για να διαμορφώσει τα χαρακτηριστικά της ταυτότητας του συνόλου που την έκαναν διάσημη σε όλο τον κόσμο: μοναδική τονική ακρίβεια και ιδιαίτερη ερμηνευτική ευαισθησία

Το κονσέρτο στην Πάφο συμπίπτει με τα γενέθλια της Ορχήστρας.

Info

Δευτέρα 1η Μαίου 2017
Πλατεία Κάστρου, 12.00
Πάφος
Προσέλευση μέχρι τις 11.30
Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί
www.pafos2017.eu

ΑΝ ΠΑΣ CLUBBING

Guaba Opening Fiesta 2017
Το Guaba Beach Bar στην Λεμεσό ανοίγει και επίσημα σήμερα την καλοκαιρινή σεζόν 2017.

Line up:

10:00-12:00 Monday (Reggae Mondays)
12:00-14:00 Guaba Jordie (Locorico Tuesdays)
14:00-15:00 Illeven (Jelo Wednesdays)
15:00-16:00 The Von (Go Bananas Saturdays)
16:00-17:00 Blzn' (Mini Sundays - Thursdays)
17:00-19:00 Third Party
19:00-21:00 Dannic

Info

Κυριακή 30 Απριλίου 2017
Guaba Beach Bar από τις 10.00
Λεωφόρος Αμαθούντας, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός
Κρατήσεις στο 96340000 & reservations@guababeachbar.com
Δωρεάν πριν τις 12.00
12:00-15:00 - €10 με 1 ποτό
15:00-17:00 - €15 με 1 ποτό
17:00-21:00 - €20 με 1 ποτό

Smokey Bandits στο Rum Tree

Οι Smokey Bandits, το project του Δημήτρη Νάσσιου (aka Quasamodo) και του Γιώργου Φωτιάδη (aka Basement Freaks) εμφανίζονται στο Rum Tree στη Λάρνακα.

Δηλώνουν ότι ο ήχος τους είναι εμπνευσμένος από cult soundtracks ταινιών του Quentin Tarantino, του Guy Ritchie, του Danny Boyle και του Pedro Almodovar. Σκοπός της μουσικής τους είναι να «εκσυγχρονίσουν τα χθες σε κάτι που οι νεότερες γεννεές μπορούν να εκτιμήσουν σήμερα».

Στις ηχογραφήσεις τους χρησιμοποιούν samples από παλιούς δίσκους Swing Jazz και παραδοσιακής μουσικής και προσθέτουν τη δική τους πινελιά Nu Jazz, Breaks, Dub, Broken Beat & Swing, Tango, Waltz. Χρησιμοποιούν επίσης ήχους ζώων. Και, είναι απίστευτο: δεν ενοχλούν καθόλου.

Info

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017
Rum Tree από τις 20.00
Λεωφ. Αθηνών, Πλατεία Ευρώπης, Λάρνακα


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΑ STREET FESTIVAL

Spring Street Food Festival στη Λευκωσία

Ένα street party διοργανώνεται για να γιορτάσουμε την άνοιξη έξω στον υπαίθριο χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, στην παλιά Λευκωσία.

Οι παραβρισκόμενοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νόστιμες γεύσεις, vegan γλυκά, healthy νοστιμιές, homemade χυμούς και τσάγια φτιαγμένα από τοπικά βότανα και φρούτα.

Τη μουσική υπόκρουση του event έχουν αναλάβει οι DJs Johnny Blue, Pan Khaos και Cotsios o Pikatillis, ενώ οργανώνονται και δραστηριότητες για παιδιά.

Info

Σάββατο 29 Απριλίου 2017
Δημοτικό Κέντρο Τεχνών, 17.00-02.00
Τεμπών, παλιά Λευκωσία.
22432559

Μαγιάτικα Γαϊδουράκια στη Σκαρίνου

Μια γιορτή διαφορετική διοργανώνει η Golden Donkeys Farm στη Σκαρίνου.
Με αφορμή τον μήνα που γεννιούνται τα γαϊδουράκια, τον Μάιο, δημιουργεί δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Γνωρίστε από κοντά τα γαϊδουράκια, το γλυκύτατο ζώο που τα παλιά χρόνια ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων της Κύπρου και τώρα τείνει να εκλείψει.

Η γιορτή περιλαμβάνει:

• Στόλισμα Γαϊδουριού. Διαγωνισμός. Φέρτε μαζί λουλούδια, κορδέλες, καπέλα και ό,τι άλλο θέλετε για να στολίσετε τα γαϊδουράκια. Το ωραιότερο κερδίζει αναμνηστικά δώρα.
• "Βάφτιση" μικρών γαϊδουριών. Γίνετε "νονοί" και δώστε όνομα στα νεογέννητα της φάρμας. Η διαδικασία θα γίνει με κλήρωση.
•Το μουσικό σχήμα "Αιγαιοπελαγίτικα θα παίζει παραδοσιακά τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Όμιλο "Πέρκαλλος".
• Παρουσίαση γαϊδουριού και τα χαρακτηριστικά τους.
•Cleopatra's Spa. Δωρεάν-mini περιποίηση προσώπου με προϊόντα από γάλα γαϊδούρας.
•Για τα παιδιά αφηγήσεις παραμυθιών από τον ηθοποιό Φίλιππο-Κωνσταντίνο και πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια
• Δωρεάν δοκιμή γαϊδουρινού γάλακτος και προϊόντων
• Βόλτες με γαϊδουράκια για τα παιδιά.
• Μπουφέ με σπιτικά φαγητά

*Σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας. με τα χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα τους. Δωρεάν δοκιμές.

Info

Δευτέρα 1η Μαΐου 2017
Golden Donkeys Farm 10.00-18.00
Σκαρίνου
Πληροφορίες 70000620
Είσοδος €4/ €2
Τιμή μπουφέ €8/ €4 παιδιά

Φεστιβάλ Ψαριού στο Λατσί

Ο γνωστός ψαρότοπος του νησιου στη Πόλη Χρυσοχούς-Λατσί διοργανώνει φεστιβάλ στο γραφικό λιμανάκι του Λατσιού, όπου θα προσφέρεται δωρεάν ψάρι και ποτό προς τους επισκέπτες, με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ζωντανή μουσική και παιδική γωνιά.

Με την εκδήλωσή αυτή στοχεύουν στην προβολή της περιοχής σαν ξεχωριστού ποιοτικού τουριστικού προορισμού με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

Info

Σάββατο 29 Απριλίου 2017
Λατσί, λιμανάκι
13.00-16.00

ΑΝ ΘΕΣ LIVE

Onirama στο Downtown Live

Οι Onirama, το δυναμικό συγκρότημα που τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί απ’ όλους και έχει ξεχωρίσει για την ενέργεια και το πάθος στις ζωντανές εμφανίσεις, εμφανίζονται στο Downtown Live.

Οι Onirama, θα έχουν μαζί τους τραγούδια από όλη τη δισκογραφία τους αλλά και διασκευές αγαπημένων ελληνικών και ξένων τραγουδιών, σε ένα party για όλους, γεμάτο ένταση και χρώματα. Θα παρουσιάσουν επίσης τα νέα τους τραγούδια «Ποτέ δεν ξέρεις» και «Θέλω να σε δω» που μόλις κυκλοφόρησε, αλλά και την τελευταία τους διασκευή στο αγαπημένο τραγούδι «Το Μηδέν» σε μουσική του Θάνου Μικρούτσικου .

Τους Onirama αποτελούν:

Θοδωρής Μαραντίνης – Τραγούδι , κιθάρα
Κοκονίδης Δημήτρης – Τύμπανα
Τρεσίντσης Χρήστος – Πλήκτρα
Παπακωνσταντίνου Άλεξ – Μπάσο
Κοκονίδης Γιώργος – Ηλεκτρική κιθάρα

Info
Σάββατο 29 Απριλίου 2017
Downtown Live, από τις 23.00
Εμμανουήλ Ροΐδη 2, Έγκωμη, Λευκωσία
Προπώληση 99810011

Πάνος Κιάμος & Νίκος Κουρκούλης στην ExpoCyprus

Πάνος Κιάμος και Νίκος Κουρκούλης έρχονται μαζί με όλο τους το επιτελείο για μία και μοναδική βραδιά στη Λευκωσία στην ExpoCyprus, στην Κρατική Έκθεση, στο περίπτερο 1.

Info

Κυριακή 30 Απριλίου 2017
Κρατική Έκθεση, 22.00
Περίπτερο 1
Γ. Σεφέρη, Έγκωμη, Λευκωσία
Πληροφορίες 96620730

Ελένη Δήμου στο Vinylio

Η πολυαγαπημένη Ελένη Δήμου και πάλι στο Vinylio Wine Etc σε ένα πρόγραμμα εφ΄όλης της ύλης, με τραγούδια που αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να αγαπάμε, αλλά και τραγούδια που μας ταξιδεύουν ερωτικά.

Info

Σάββατο 29 - Κυριακή 30 Απριλίου 2017
Vinylio Wine Etc, 21.30
Αγκύρης 33, Λεμεσός
Κρατήσεις 96810119, 99300430

Παπαδόπουλος - Γιοκαρίνης - Μηλιώκας - Ζιώγαλας στις Ρωγμές

H υπέροχη και αληθινή παρέα, που ξεσηκώνει το κοινό με τις δεκάδες αγαπημένες επιτυχίες τους, ξανασμίγει για μια μοναδική βραδιά στη Μουσική Σκηνή Ρωγμές.

Ρομαντικοί-Κυνικοί, καλοί φίλοι και αθεράπευτα ροκ εν ρολ παρασέρνουν με την τρέλα και τις νότες τους και μας προσκαλούν στην πιο απρόβλεπτη-ευχάριστη-συγκινητική-χορευτική-ασόβαρη-σοβαρή παράστασης της σαιζόν…

Γεμάτη «Στιγμές» σαν κι αυτές: «Κιθαρίστας ή Ντράμερ», «Για το Καλό μου», «Γυριστρούλα», «Σαν Σταρ του Σινεμά», «Ποιμενικό Ροκ», «Μενεξεδιά», «Τσικαμπούμ», «Κακοσάλεσι», «Πάρε με απόψε πάρε με», «Ευλαμπία», «Κουρσάρος», «Ροζ», «Βασιλική», «Νοσταλγός του Rock ‘n’ Roll», «Για να σε εκδικηθώ», «Κάπου θα συναντηθούμε», «Το παλιό μου παλτό», «Βέροια Θεσσαλονίκη Αθήνα», «Greco Μασκαρά», «Ανεμώνα», «Να δεις που κάποτε», «Δεν ήμαστε καλά»… μα .. Θα Γίνουμε Καλά ..

Info

Κυριακή 30 Απριλίου 2017
Μουσική Σκηνή Ρωγμές, πόρτες από τις 21.30
Αγίου Ανδρέου 197, Λεμεσός
Κρατήσεις25341010

ΑΝ ΠΑΣ ΣΙΝΕΜΑ

The Assignment (νέα ταινία)

Ένας επαγγελματίας πληρωμένος δολοφόνος με το όνομα Φράνκ Κίτσεν προδίδεται από κάποιον γκάνγκστερ και παραδίδεται στα χέρια της Δρ. Ρέιτσελ Κέιλ. Η ειδικότητα αυτής είναι οι εγχειρήσεις αλλαγής φύλλου και με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει σωματικά τον Φρανκ εντελώς αλλά το μυαλό του θα παραμείνει στο επάγγελμα που έκανε και πολύ γρήγορα θα ψάξει για εκδίκηση.

Η ταινία αποτελεί ένα παραλλαγμένο ριμέικ της ταινίας «Ο Ωραίος Τζόνι» από τον ίδιο σκηνοθέτη Walter Hill. Αν και η παλαιότερη προσπάθεια ήταν πολύ πιο προσεγμένη, αυτή τείνει στη μετριότητα όπως οι περισσότερες σύγχρονες δουλειές του δημιουργού. Το «The Assignment» προσπαθεί μέσω των προσεγμένων και ομολογουμένως δουλεμένων διαλόγων του να εντυπωσιάσει, αλλά η πλοκή του και τα αρκετά σεναριακά κενά δεν το αφήνουν. Ένα μήνυμα του ότι το μόνο που αλλάζει σε έναν άνθρωπο εύκολα είναι η εξωτερική του εμφάνιση αλλά ο χαρακτήρας και το παρελθόν του παραμένουν πάντα αμετάβλητα, δεν αρκεί για να σώσει την ταινία, καθώς δεν δίνεται με σωστό τρόπο όπως δόθηκε στην ταινία του 1989.

Σκηνοθέτης: Walter Hill
Πρωταγωνιστούν: Michelle Rodriguez, Sigourney Weaver, Tony Shalhoub

K Cineplex 2 (The Mall of Cyprus) 20.00, 22.30
K Cineplex 3 (Λευκωσία) 17.30, 20.00, 22.30, σ/κ επίσης 15.15
K Cineplex 2 (Λεμεσός) 20.00, 22.30
K Cineplex 3 (Λάρνακα) 17.30, 20.00, 22.30, σ/κ επίσης 15.15
K Cineplex 1 (Kings Avenue - Πάφος) 20.00, 22.30
RIO 3 19.45, 22.00, σ/κ επίσης 20.00


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Σε Στενό Οικογενειακό Κύκλο» στο Σπούτνικ

H Fresh Target Theatre Ensemble παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την κωμωδία του μεγάλου Ρώσου δραματουργού Αλεξάντερ Οστρόφσκι, «Σε Στενό Οικογενειακό Κύκλο» σε σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου στο Σπούτνικ.

Το έργο αποτελεί το πρώτο από τα ογδόντα θεατρικά του Ρώσου δραματουργού, το οποίο απαγορεύτηκε από τον Τσάρο Νικόλαο Ι για δεκατρία ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη παράσταση στο Maly Theatre της Μόσχας το 1850

Πρόκειται μια αιχμηρή και ακατάπαυστη σάτιρα για μια κοινωνία όπου ο εκβιασμός και η υποκρισία είναι το συνάλλαγμα όπου όλοι και όλα αγοράζονται, πωλούνται και μεταβιβάζονται. Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα οικονομικό έγκλημα - χωρίς τιμωρία - που λαμβάνει χώρα μέσα στον στενό κύκλο μιας νεόπλουτης οικογένειας η οποία καλείται να αντιμετωπίσει μια οικονομική καταστροφή.

Ο Μπαλσόφ είναι ένας αυτοδημιούργητος έμπορος ο οποίος έκτισε την αυτοκρατορία του με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και μέσω της οικονομικής του επιφάνειας ανελίχθηκε στα ψηλά δώματα της μεσαίας τάξης. Είναι παντρεμένος με την Αγκράφινα της οποίας η μόνη ασχολία είναι να ξοδεύει την περιουσία μαζί με την κόρη της Λίποτσκα η οποία ψάχνει εναγωνίως για ένα πλούσιο αριστοκράτη γαμπρό. Όμως όταν οι δανειστές του Μπαλσόφ χτυπούν την πόρτα του και υπό την απειλή εκποίησης όλης του της περιουσίας, αυτός μαζί με την βοήθεια του δικηγόρου του (Ρισπολσένσκι), αποφασίζει να κηρύξει πτώχευση αφού πρώτα μεταβιβάσει όλη του την περιουσία στον έμπιστό του υπάλληλο Λάζαρ, ο οποίος όμως επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη.

Η δράση του έργου θα τοποθετηθεί στην νεόδμητη έπαυλη της οικογένειας στην οποία μετακομίζουν ακριβώς πριν την οικονομική κατάρρευση Αυτή η νέα κατοικία - σύμβολο και επιστέγασμα της ‘επιτυχίας’ του Μπαλσόφ - θα λειτουργήσει και ως έδρα των επιχειρήσεων του θολώνοντας έτσι τα όρια μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Το έργο θα παρουσιαστεί στην κυπριακή διάλεκτο.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Πάρις Ερωτοκρίτου
Σκηνικά: Γιώργος Γιάννου
Κίνηση: Παναγιώτης Τοφή
Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου
Φωτισμοί: Alex Jotovic
Βοηθός Σκηνοθέτης: Νέδη Αντωνιάδη
Μουσική Επιμέλεια: Βασιλική Αναστασίου
Συντονισμός Παραγωγής: Ελένη Νικολάου
Οπτική Επικοινωνία: Δημήτρης Σωτηρίου
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Ιωάννου & Γιάννης Γαβριηλίδης

Ερμηνεύουν

Παναγιώτα Παπαγεωργίου
Νίκη Δραγούμη
Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος
Γιάννης Μίνως
Στέφανος Πίττας
Ειρήνη Καραγιώργη
Λουκία Πιερίδου

Info

Κυριακή 30 Απριλίου – Δευτέρα 1η Μαΐου 2017
Θέατρο Σπούτνικ, 20.00
Αντωνάκη Ζαχαρίου 4Α, Λευκωσία
Κρατήσεις 70007027
https://www.facebook.com/freshtarget/

«Ο Αστυνομικός φκιολάρης» από το θέατρο Ανεμώνα

Την καλοκαιρινή του παραγωγή παρουσιάζει το θέατρο Ανεμώνα με το ηθογραφικό έργο του Αντρέα Κουκκίδη «Ο Αστυνομικός φκιολάρης» που ανεβαίνει σε παγκύπρια πρώτη,

Η Ελλού είναι αρραβωνιασμένη με τον Κωστή. Ο Κωστής έχει φέρει στην αυλή αρνάκια και κοτόπουλα, με προοπτική να τα μεγαλώσει, για να τα σφάξει στο τραπέζι του γάμου, για να μη ξοδευτεί σε κέντρα και ταβέρνες. Ο Δημοσθένης, πατέρας της Ελλούς, κλέβει από τα ζωντανά που έχει φέρει ο γαμπρός του και τα πουλά, για να πληρώνει τα χρέη που κάνει στο χαρτοπαίγνιο.

Όταν γίνεται αντιληπτή η κλοπή, ειδοποιούν την αστυνομία για να έρθει να την εξιχνιάσει. Ο Λάμπης, ο αστυνομικός που ειδοποιείται, έχει μουσικό συγκρότημα και τραγουδά στους γάμους και έρχεται μόλις ειδοποιηθεί, όχι για την κλοπή, αλλά επειδή θέλει να κάνει τον γάμο. Όταν τον βλέπει η Μαρία…

Συντελεστές

Συγγραφέας Αντρέας Κουκκίδη
Σκηνοθεσία Μαρίνος Ξενοφώντος
Σκηνικά - κοστούμια Στέφανος Αθηαινίτης
Φωτιστικός σχεδιασμός Βασίλης Πετεινάρης
Επί σκηνής οι ηθοποιοί: Γιάννα Λευκάτη, Μαρία Μιχαήλ, Παντελής Κλείτου, Νικόλας Πέτρου, Σκεύη Παπαμιλτιάδους, Μαρία Φιακά, Μαρίνος Ξενοφώντος και οι μουσικοί Ραφαήλ Ησαϊας (βιολί), Χριστάκης Αναστασίου (λαούτο).

Info

Πρεμιέρα Παρασκευή 28 – Κυριακή 30 Απριλίου 2017
Θέατρο Ανεμώνα, 20.30
Καντάρας 17, Λατσιά, Λευκωσία
Κρατήσεις 70007721


«Αφηγήσεις γυναικών» από την ομάδα Prima Lux

Ενα από τα τελευταία έργα της ποιήτριας, ζωγράφου και συγγραφέα Νίκης Μαραγκού (1948-2013), τις «18 Αφηγήσεις» (ξανα)μεταφέρει επί σκηνής ο Αιμίλιος Χαραλαμπίδης και η θεατρική του ομάδα, Prima Lux.

Οι «18 Aφηγήσεις» της Νίκης Μαραγκού δεν είναι ένα θεατρικό έργο, αλλά μια καταγραφή γυναικείων ιστοριών, όπως αυτές προέκυψαν από συνεντεύξεις, αλλά και με τη συνδρομή της συγγραφέως, που μεσολάβησε να τις συλλέξει και να τις επεξεργαστεί σε γραπτά κείμενα. Μέσα από αυτές τις αφηγήσεις ακούγεται, καταγεγραμμένη πια, η γυναικεία εμπειρία, σε διάφορες χρονικές περιόδους της κυπριακής ιστορίας.

Στην σκηνοθετική προσέγγιση του Αιμίλιου Χαραλαμπίδη δίνεται έμφαση στην έννοια μνήμη, η μνήμη ενός λαού, όπως αυτή παραδίδεται μέσα από τους μονολόγους, που αγγίζουν με καθαρότητα την καθημερινότητα απλών ανθρώπων. Η γυναικεία πολυφωνία εμφανίζεται ως μια ενιαία σταθερά, υπεύθυνη για τη συγκράτηση της οικογένειας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας ολόκληρης.

Η πρόταση συνυπογράφεται σχεδόν εξολοκλήρου από γυναίκες (όσον αφορά στους συντελεστές της), για να ακουστεί πειστικά η Κύπρια φωνή, για να βγει η κραυγή από ένα στόμα, για να μετουσιωθεί η δύναμη σε ενέργεια κινητήριο, γενεσιουργό.

Σκηνοθέτης Αιμίλιος Χαραλαμπίδης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Λένια Σορόκου, Πόπη Αβραάμ, Έλενα Δημητρίου, Άννα Γιαγκιώζη και Μυρσίνη Χριστοδούλου.

Info

Σάββατο 29 - Κυριακή 30 Απριλίου 2017
Αρχοντικό Ιεροδιακόνου
Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών
Αγίων Ομολογητών & Αγχιάλου 1, Λευκωσία
Εισιτήρια €15 / €10
Κρατήσεις 99519771
https://www.facebook.com/primaluxteam/


«Η Δημοπρασία & Η Γυναίκα του Αστροναύτη» στη Λευκωσία

Οι Παραπλεύρως Παραγωγές και η Μικρή Σκηνή Λευκωσίας παρουσιάζουν το πρώτο ανέβασμα των δύο μονόπρακτων θεατρικών έργων του κινηματογραφιστή και θεατρικού συγγραφέα Σταύρου Τσιώλη, στον χώρο δίπλα στα Καλά Καθούμενα, στη Λευκωσία.

Ένας δημοπράτης έργων τέχνης, μόνος, σε ένα κινηματογραφικό στούντιο ενός καναλιού της κακιάς ώρας, κάνει ίσως την τελευταία του εκπομπή μπροστά σε ένα ανύπαρκτο κοινό και η γυναίκα ενός Έλληνα αστροναύτη, εξομολογείται τους φόβους της σε έναν πλασιέ εγκυκλοπαιδειών, την ώρα που ο σύζυγός της ετοιμάζεται για την επόμενη του αποστολή.

Δύο μονόλογοι, δεμένοι σε μία ενιαία παράσταση, με κοινό χαρακτηριστικό τον ιδιαίτερο κόσμο του συγγραφέα, την κωμικότητα της μοναξιάς και τις μεγάλες προσωπικές τραγωδίες, “μικρών” ανθρώπων.

Η Τζωρτζίνα Τάτση στον ρόλο της Γωγώς, της γυναίκας του αστροναύτη και ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος στον ρόλο του Αριστείδη, του δημοπράτη, σκιαγραφούν δύο χαρακτήρες που ψάχνουν για μια διέξοδο στο όριο της κωμωδίας και της απόγνωσης.

Οι σκηνοθέτες Ευριπίδης Δίκαιος και Αντώνης Τσιοτσιόπουλος είχαν συνεργαστεί ξανά για το ανέβασμα της πετυχημένης παραγωγής «Ο Καραγκιόζης Εκτός».

Συντελεστές

Κείμενα: Σταύρος Τσιώλης
Σκηνοθεσία: Ευριπίδης Δίκαιος, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος
Ηχητική επιμέλεια: Αντρέας Μιχόπουλος
Μουσική Επιμέλεια: Σταύρος Τσιώλης
Φωτισμοί: Ευριπίδης Δίκαιος
Κατασκευή Αφίσας: Ρωμανός Παπαζώτος
Φωτογραφίες: Φρόσω Γεωργίου
Παίζουν: Τζωρτζίνα Τάτση, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Info

Κυριακή 30 Απριλίου - Τετάρτη 3 Μαίου 2017
Χώρος δίπλα στα Καλά Καθούμενα, 20.30
Νικοκλέους 21, Στοά Φανερωμένης, Λευκωσία
Πληροφορίες 96118678
www.facebook.com/paraplevros
https://www.facebook.com/Μικρή-Σκηνή-1405381016167999/?fref=ts


«Έρως- Ήρως παρ’ολίγον» από την ομάδα Ειδεκανού
Η ομάδα Ειδεκανού διασκευάζει για το θέατρο το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Έρως-Ήρως». Διατηρώντας αυτούσιο το λόγο του συγγραφέα, η ομάδα επιχειρεί να προσεγγίσει ένα κόσμο που μοιάζει μακρινός, ενώ οι χαρακτήρες του διηγήματος αναγνωρίσιμοι, οικείοι, σημερινοί. Επιλέγει να χρησιμοποιήσει απλά σκηνικά μέσα για να αναδείξει τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το διήγημα σύγχρονο το θέμα, οι χαρακτήρες, η ατμόσφαιρα.

Το διήγημα του Παπαδιαμάντη αφηγείται τον ανεκπλήρωτο έρωτα του νεαρού ναύτη Γιωργή με την παιδική του φίλη Αρχόντω, η οποία το βράδυ εκείνο που εκτυλίσσεται η ιστορία, παντρεύεται έναν κατά πολύ μεγαλύτερό της άντρα. Μάλιστα ζητείται από τον ίδιο τον Γιωργή να μεταφέρει με τη βάρκα του το νιόπαντρο ζευγάρι και τη μητέρα της νύφης στο χωριό του γαμπρού. Ο Γιωργής καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς φαντάζεται τον εαυτό του να πρωταγωνιστεί σε διάφορα σενάρια αποτροπής του γάμου.

Η μετάβαση από το τρίτο πρόσωπο της αφήγησης στο πρώτο πρόσωπο του θεάτρου γίνεται ο άξονας πάνω στον οποίο κινείται η διασκευή αλλά και η απόπειρα των ηθοποιών να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν τους χαρακτήρες του διηγήματος. Οι ηθοποιοί της παράστασης μεταμορφώνονται για να αναζητήσουν τον ηρωισμό που απαιτεί η αγάπη στην αυθεντικότερη σύλληψή της, αυτήν του παιδικού έρωτα. Όπως και ο συγγραφέας, ακολουθούν το Γιωργή στο ταξίδι της ενηλικίωσής του, ξεκινώντας από την επιθυμία του να ανατρέψει τις δεδομένες συνθήκες, και καταλήγοντας στη διάψευσή της. Αυτό που ήταν πριν γελοίο, τρομάζει με την τραγική πιθανότητά του. Η ενηλικίωση έρχεται με απώλειες.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Θεοδώρου μαζί με τις ηθοποιούς της ομάδας
Κινησιολογία: Χαραλαμπία Θεοφάνους
Ηθοποιοί: Νικολέττα Βερύκιου, Χαραλαμπία Θεοφάνους, Έλενα Παυλίδου
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Τζίνα Κωνσταντίνου
Σχεδιασμός Ήχου: Γιώργος Στυλιανού
Σχεδιασμός Φωτισμού: Μιχάλης Θεοδώρου

* Η παράσταση παρουσιάστηκε στη Λευκωσία και Λεμεσό το Δεκέμβριο 2016 με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Info

Σάββατο 29 Απριλίου 2017
Πρακτορείο, 20.30
Νικηταρά 19, Αγ. Ομολογητές, Λευκωσία
Πληροφορίες eidekanou@gmail.com
99849598, 96670490, 99284236
Εισιτήριο €10/ €8 για φοιτητές, ανέργους, συνταξιούχους
www.facebook.com/eidekanou

ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

«Στον κήπο μας» στην Αποθήκη 79

Μια παράσταση για βρέφη και παιδιά από 8 μηνών μέχρι 5 χρονών παρουσιάζει το θέατρο Τσέπης με τίτλο «Στον κήπο μας».

Κάθε βρέφος είναι ξεχωριστό, κάθε παιδί μοναδικό. Έρχεται στον κόσμο και αλλάζει τα πάντα! Από τη μέρα που γεννιέται ρίχνουμε όλη την προσοχή μας σε αυτό! Το βλέπουμε τις πρώτες μέρες να εστιάζει τα μικρά του ματάκια σε αντικείμενα που βρίσκονται μόλις σε απόσταση 20-30 εκατοστών…μέχρι τον 1ο μήνα αυτό το μικρό πλασματάκι μπορεί να εστιάσει τα μάτια του σε ένα πρόσωπο και να ξαφνιαστεί από δυνατούς ήχους…

Τον 2ο μήνα ξεκινά να παρακολουθεί αντικείμενα που βρίσκονται κοντά του και όταν ακούει ήχους και φωνές αντιδρά κάνοντας και εκείνο ήχους… Τον 3ο μήνα ξετρελαίνει τους πάντες γελώντας δυνατά και αυθόρμητα και προσπαθεί να αρπάξει αντικείμενα… Τον 4ο μήνα παρατηρεί τα πάντα, εξερευνά τον χώρο και ανακαλύπτει το καθετί που μπορεί να κάνει… Τον 5ο μήνα μπορεί να εστιάζει την προσοχή του σε πολύ μικρά αντικείμενα και ξεκινά να αρπάζει τα πάντα… από ένα παιχνίδι μέχρι τα μαλλιά της μαμάς… Τον 6ο μήνα γυρίζει το κεφαλάκι του σε κάθε ήχο και θόρυβο και δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για ό,τι συμβαίνει γύρω του….Τον 7ο μήνα αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι είναι μία ξεχωριστή οντότητα και αρχίζει να αναγνωρίζει τα αισθήματά του…Και μετά τον 8ο μήνα αυτό το μικρό ξεχωριστό πλάσμα γίνεται κοινωνικό και ξεκινά να παίζει… Λατρεύει να παίζει!!!

Βρεθείτε λοιπόν, μαζί με τα παιδιά σας ηλικίας από 8 μηνών μέχρι 5 χρονών για να εξερευνήσετε μαζί! Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή εμπειρία για τους θησαυρούς σας και εσάς γεμάτη χρώμα, ήχους, φαντασία, μουσική και κίνηση. Η πρώτη παράσταση που θα δουν θα γίνει μια αξέχαστη εμπειρία για εσάς καθώς θα βλέπετε τα προσωπάκια τους να αλλάζουν με κάθε συναίσθημα που θα τα κατακλύζει…

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους
Σύλληψη – Ερμηνεία: Μαρία Σωκράτους
Σχεδιασμός και κατασκευή κοστουμιών: Χρίστος Όθωνος
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Κινησιολογία: Έλενα Αντώρκα

Info

Σάββατο 29 Απριλίου 2017
Αποθήκη 79, 17.00
Αγίου Λαζάρου 79, Λάρνακα
Κρατήσεις 96297278
Είσοδος €7
Περιορισμένος αριθμός θέσεων

«Ιστορία χωρίς τέλος» στο WhereHaus 612

Την παιδική θεατρική παράσταση «Ιστορία χωρίς τέλος» βασισμένη στο βιβλίο του Μίχαελ Έντε, παρουσιάζει η ομάδα Never Ending Story στο WhereHaus 612 στη Λευκωσία.

Ο μικρός Μπάστιαν, κρυμμένος στη βιβλιοθήκη του σχολείου του, διαβάζει ένα παράξενο βιβλίο. Ταυτόχρονα, όμως, συμμετέχει στις περιπέτειες που ιστορούνται. Αναγνώστης, αλλά και ήρωας, δεν μπορεί να ξεχωρίσει το όνειρο από την πραγματικότητα. Γνωρίζει τη χώρα όπου βασιλεύει η φαντασία, όπου κατοικούν πλάσματα περίεργα, όπου το καλό και το κακό, η ομορφιά με την ασχήμια, ο θάνατος με τη ζωή, έχουν τα ίδια δικαιώματα, αλλά και τις ίδιες υποχρεώσεις. Μια χώρα δίχως όρια χρόνου και χώρου, που όμως κινδυνεύει να καταστραφεί.

Με ζωντάνια και πρωτοτυπία, ο Μίχαελ Έντε δίνει σε κάθε πρόσωπο τη δύναμη ενός συμβόλου, ενώ το τέλος της ιστορίας που μας επαναφέρει στην πραγματικότητα αναδεικνύει νικητές το Καλό, τη Σοφία, την Ομορφιά και προπαντός την Αγάπη.

To έργο υπερασπίζεται τη φιλαναγνωσία με πιο ηρωικό τρόπο. Μιλάει για το ξεχωριστό ταξίδι που πραγματοποιεί κάθε αναγνώστης διαβάζοντας ένα βιβλίο, για τον φανταστικό κόσμο που γεννιέται μόλις ανοίξουμε ένα εξώφυλλο, αλλά και για το πώς κάθε ανάγνωσμα μας δίνει την ευκαιρία να προσεγγίσουμε τον "πραγματικό" μας εαυτό ταυτιζόμενοι με τους "μη πραγματικούς" χαρακτήρες.

Η «Ιστορία Χωρίς Τέλος» είναι ακόμη ένα κάλεσμα προς τους αναγνώστες να γίνουν δημιουργοί του δικού τους κόσμου και μας θέτει προ των ευθυνών μας για οτιδήποτε πράττουμε, παραλείπουμε ή αφήνουμε να μας συμβεί στην καθημερινότητά μας.

Σκηνοθεσία/Μετάφραση  και Διασκευή κειμένου: Ευαγγελία Ονουφρίου
Βοηθός σκηνοθέτης: Γιώργος Ιωσήφ
Σκηνικά/ κοστούμια: Ευαγγελία Ονουφρίου
Μουσική επιμέλεια: Point to
Πρωτότυπη μουσική: Σωκράτης Σωκράτους, Χρήστος Ασημένος
Σχεδιασμός φωτισμού: Νικόλας Δημητρίου
Σχεδιασμός αφίσας: Χριστόδουλος Χριστοδούλου
Παίζουν: Γιώργος Ιωσήφ, Άντρεα Κάσινου, Γιώργος Θεοχάρους, Εύα Μιλτιάδου, Ευαγγελία Ονουφρίου.

Info

Πρεμιέρα Κυριακή 30 Απριλίου 2017
WhereHaus 612, 11.00
Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, βιομ. Παλλουριώτισσας, Λευκωσία.
Εισιτήρια €10 / €7 για παιδιά
Κρατήσεις 99122552

«Οι Τρίπλαροι τζιαι ο Δράκος της Μηλιάς» στο Τεχνόπολις 20

Διαδραστική αφήγηση με συνοδεία μουσικής του κυπριακού παραμυθιού του Λάμπρου Πολυκάρπου σε εικονογράφηση Χαμπή Τσαγγάρη, από την ομάδα The Majestic Music Tree, στο Τεχνόπολις 20.

…Παραμύθι ν' αρκινήσει,
μες τον λάκκο να τζιυλήσει, τα θηρία να νικήσει
τζιαι στου δράκου το παλάτι, τζιει που χώννεται η αγάπη,
να την έβρει, να τη δήσει, στο βασίλειο να γυρίσει.
Πας σε κότσιηνα φτερά, να φωνάζει 'Κλοκ' τζιαι ΄Κλακ'!

Διασκευή/Αφήγηση: Ελενίτσα Γεωργίου
Λύρα, κρουστά: Χριστίνα Πολυκάρπου
Παραγωγή: The Majestic Music Tree

Η παράσταση είναι κατάλληλη για ενήλικες και παιδιά άνω των 6 ετών.

Info

Σάββατο 29 Απριλίου 2017
Τεχνόπολις 20, 16.00
Λεωφ. Νικολάου Νικολαϊδη 18, Πάφος
Είσοδος €7
Κρατήσεις απαραίτητες 70002420
www.tecnopolis20.com


ΑΝ ΘΕΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Οι Cyprus Strollers στη Πιτσιλιά

Οι Cyprus Strollers πραγματοποιούν τη μεγάλη, ανοιξιάτικη τους εξόρμηση στη Πιτσιλιά, περπατώντας τη Μεγάλη Κυκλική διαδρομή της Μαδαρής (Grand Circle of Madari), μέσα στο πλούσιο δάσος από λατζιές (το εθνικό δένδρο της Κύπρου) και κωνοφόρα.

Η διάρκεια είναι 6 ώρες. Η πεζοπορία περιλαμβάνει μεγάλες υψομετρικές διαφορές (από τα 1600 μ κατάβαση στα 1150 μ και ανάβαση στα 1600 μ), αλλά και υπέροχες εμπειρίες, με πανοραμικές θέες.

Η εξόρμηση περιλαμβάνει πικ-νικ κατά τη διάρκεια της πορείας.

Info

Σάββατο 29 Απριλίου 2017
Αναχώρηση από Λευκωσία 9.30
Βαθμός δυσκολίας 3 (δύσκολη).
Δωρεάν
Λεπτομερείς οδηγίες στο http://cyprus-strollers.org, 97613720

Πηγή: http://cyprus.wiz-guide.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
X