ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:07
 

Τιραμισού χωρίς αυγά

Ένα από τα μυστικά της συνταγής είναι πως ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ

Newsroom Κ, Αθήνα

Προετοιμασία: 20΄, Παρασκευή: 8΄, Αναμονή: 3 ώρες,

Υλικά (για 12 μερίδες):

300 γρ. κρέμα γάλακτος
35% λιπαρά
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζ. Amaretto (λικέρ με γεύση πικραμύγδαλο)
40 - 45 μπισκότα σαβουαγιάρ
4 - 5 φλιτζ. διπλό εσπρέσο σκέτο, κρύο
100 - 125 γρ. κουβερτούρα, χοντροτριμμένη
125 γρ. κακάο

Διαδικασία:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Την αφήνουμε στην άκρη. Στο μίξερ επίσης, χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το μασκαρπόνε με την άχνη για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ποτού συνεχίζοντας το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη.

Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε στο μείγμα τη σαντιγί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά, από κάτω προς τα πάνω. Ανακατεύουμε τον κρύο καφέ με το υπόλοιπο ποτό σε ένα μπολ. Εκεί βουτάμε στιγμιαία ένα-ένα τα σαβουαγιάρ.

Στρώνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο πυρέξ με μία στρώση μουσκεμένα σαβουγιάρ. Από πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.

Στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ και απλώνουμε την άλλη μισή κρέμα.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, να κρυώσει και να δέσουν οι στρώσεις. Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

Μυστικά

  • Αντί για τον εσπρέσο, φτιάχνουμε ίδιας ποσότητας καφέ φίλτρου δυνατό ή έναν στιγμιαίο, επίσης δυνατό.
  • Ο καφές πρέπει να είναι κρύος, ώστε να μην πανιάσουν τα σαβουαγιάρ.
  • Αντί για σαβουαγιάρ, ταιριάζει πολύ γευστικά να βάλουμε πτι μπερ ολικής αλέσεως. Επίσης, μπορούμε να φτιάξουμε το τιραμισού με έτοιμο σοκολατένιο παντεσπάνι, σιροπιασμένο με το μείγμα καφέ και ποτού.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το Amaretto με κονιάκ στην ίδια ποσότητα ή να ρίξουμε μέσα στον καφέ 1½ κουτ. γλυκού εσάνς πικραμύγδαλου (βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ).
  • Τρίβουμε την κουβερτούρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Για ευκολία, αγοράζουμε έτοιμο τρίμμα από το σούπερ μάρκετ, το οποίο όμως επιβαρύνει το κόστος του γλυκού. Πασπαλίζουμε τελευταία στιγμή με το κακάο, ώστε να μη νοτίσει.
  • Καλύτερα το γλυκό αυτό να το φάμε την επόμενη μέρα, οπότε θα έχουν δέσει απόλυτα οι γεύσεις.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κυπριανού: Κομματάρχης της χειρότερης εκδοχής ο Πρόεδρος

«Άντρο μου, κάποτε, κάποτε, βλέπε και τη φάτσα σου στον καθρέφτη και βλέπε τι ξεστομίζεις! Τελικά έγινες ...»
ΑΚΑ  |  08:52

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Θερμά συγχαρητήρια κέριε Σαβεριάδη!.»
CGA  |  08:25

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ενώ οι ...ΑΚΕΣ είναι γυρισμένοι!!!! Τι να περιμένει να ακούσει κάποιος από ένα .....ΑΚΑ»
Christos A.  |  08:17

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

Τα αφράτα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες όταν τα τοποθετήσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγών

Cookies χωρίς βούτυρο

Για όσους αποφεύγουν το βούτυρο, δεν είναι απαραίτητη η χρήση φουντουκιών και σοκολάτας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.

Ψευτοεκλέρ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα και τραγανά σπιτικά εκλέρ
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΓΛΥΚΑ
X