ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:01
 

Δημιουργίες του Τζον Γκαλιάνο με αναφορές στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Στρατιωτικά μπουφάν και κράνη, ενδυμασίες νοσοκόμων, μανίκια με ημιτελή ραφή, διάτρητα παλτά

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Αν υπάρχει κάποιος που θεωρεί ότι συνδυάζονται ένα δερμάτινο τζάκετ μοτοσικλετιστή με ράσο μοναχής είναι ο Τζον Γκαλιάνο (John Galliano), ο οποίος τα παρουσίασε μαζί στην επίδειξη μόδας της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 του Maison Margiela στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.

Οι δημιουργίες του ήταν μία αναφορά στις στολές του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με στρατιωτικά μπουφάν και κράνη, ενδυμασίες νοσοκόμων, μανίκια με ημιτελή ραφή, διάτρητα παλτά.

Ο Τζον Γκαλιάνο είναι Βρετανός σχεδιαστής που κατοικεί στη Γαλλία, σχολιάζεται σε δημοσίευμα του Vogue.

Ανάμεσα στον θόρυβο και τις θέσεις που πολώνουν γύρω από το Brexit, ένα από τα επιχειρήματα που διατυπώνονται συχνά για τη βρετανική ανεξαρτησία είναι «γιατί αγωνιστήκαμε στον πόλεμο;» - μια φράση που αγνοεί εντελώς το γεγονός ότι ο αγώνας ήταν ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού στην Ευρώπη, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Η ανοιξιάτικη συλλογή Maison Margiela 2020 ήταν ένας στρατιωτικός χαιρετισμός στους απλούς νεαρούς άνδρες και γυναίκες -τους νοσηλευτές και τους αερομεταφορείς, τους αξιωματικούς του στρατού και του ναυτικού- που βγήκαν μπροστά για να κερδίσουν τη νίκη εναντίον του ναζισμού σε συμμαχία με τη Γαλλική Αντίσταση στην κατεχόμενη Γαλλία.

«Το θέμα αυτής της συλλογής είναι η ελπίδα» δήλωσε ο Τζον Γκαλιάνο. «Ιστορίες ελπίδας, ηρωίδες και απελευθέρωση λησμονούνται, καθώς η ιστορία προσεγγίζει τείνει προς επανάληψη» ανέφερε η σύντομη παρουσίαση της συλλογής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μόδα: Τελευταία Ενημέρωση

X