ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εν μέσω ανησυχιών για το Brexit άνοιξε η εβδομάδα μόδας στο Λονδίνο

Οσο το Brexit εκκρεμεί, τόσο οι εταιρίες δυσκολεύονται να κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές γιατί δεν ξέρουν ποιές θα είναι οι επιπτώσεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το επικείμενο Brexit που έχει προγραμματιστεί στις 29 Μαρτίου επηρεάζει σημαντικά τη δουλειά των σχεδιαστών μόδας. Πολλοί φοβούνται μια έξοδο χωρίς συμφωνία γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει την επαναφορά των τελωνειακών διατυπώσεων.

"Ο κλάδος ανησυχεί", υπογραμμίζει η Tamara Cincik, ιδρύτρια της συμβουλευτικής εταιρίας Fashion Roundtable. "Οσο το Brexit εκκρεμεί, τόσο οι εταιρίες δυσκολεύονται να κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές γιατί δεν ξέρουν ποιές θα είναι οι επιπτώσεις" στη δραστηριότητά τους.

Μετά τη Νέα Υόρκη, η Εβδομάδας Μόδας ταξίδεψε στο Λονδίνο όπου άνοιξε χθες, Παρασκευή, τις πύλες της και έως την Τρίτη θα παρουσιάσει περισσότερα από 80 ντεφιλέ με γυναικείες κολεξιόν για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2019-2020. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το δεύτερο ντεφιλέ του νέου σχεδιαστή του οίκου Burberry Ρικάρντο Τίσι.

Ενώ η εβδομάδα μόδας κατά παράδοση δεν είναι ανοικτή παρά μόνο σε αγοραστές, δημοσιογράφους και άλλες διασημότητες, φέτος θα μπορεί να την παρακολουθήσει από κοντά το ευρύ κοινό, μέσω του εγχειρήματος "London Fashion Week: Insiders".

Με εισιτήριο από 135 έως 245 στερλίνες (153 έως 278 ευρώ), οι αγορές, η σαμπάνια, τα ντεφιλέ και οι συζητήσεις με τους σχεδιαστές είναι στο πρόγραμμα.

Η Εβδομάδα Μόδας συνέβαλε στην αύξηση των πωλήσεων στον τομέα της μόδας στη Βρετανία, κατά 5,5% στα 30,9 δισεκατομμύρια στερλίνες (35,1 δισεκ. ευρώ) το 2018 για το γυναικείο έτοιμο ένδυμα, σύμφωνα με την εταιρία ανάλυσης Mintel.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Μόδα: Τελευταία Ενημέρωση

X