ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

11 tips για να διαρκέσει το άρωμά σας περισσότερο

Σας παραθέτουμε 11 συμβουλές για να κάνετε το άρωμα σας διαρκέσει περισσότερο

must.com.cy

Της Σταύρης Φράγκου

Είναι αποδεδειγμένο ότι η φυσική λιπαρότητα της επιδερμίδας, επιδρά στο πως μυρίζει μια ευωδιά και το πόσο διαρκεί. Μάθετε πώς να αρωματιστείτε και να κάνετε το αποτέλεσμα να διαρκέσει.

1. Διατηρείστε το άρωμα σας σε ένα δροσερό, σκιερό μέρος. Τα αρώματα, σε όλους τους τύπους τους, αντιδρούν άσχημα στην έκθεση τους στον ήλιο ή σε ψηλές θερμοκρασίες.

2. Κλείνετε καλά το καπάκι μετά την χρήση του.

3. Για να διατηρήσετε τη μυρωδιά του αρώματός σας, επενδύστε στη μίνι εκδοχή του για την τσάντα. Έτσι θα μπορείτε οποτεδήποτε να ανανεώσετε την ευωδιά του.

4. Αρωματίστε τα μαλλιά σας με αυτό τον τρόπο η διάρκεια του αρώματος αυξάνεται. Ψεκάστε τα από απόσταση 10-15 εκατοστά και στη συνέχεια τινάξτε το κεφάλι σας αριστερά-δεξιά. Αν έχετε κοντά μαλλιά, αρκεί να το κάνετε μία φορά στις ρίζες τους και τον αυχένα.

5. Επιλέξτε το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και αναμείξτε δύο-τρεις σταγόνες. Χρησιμοποιήστε το απευθείας στο δέρμα ή ρίξτε λίγο στην μπανιέρα σας κάνοντας ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο.

6. Για μια ολοκληρωμένη σειρά σώματος, προσθέστε δύο σταγόνες από το ίδιο αιθέριο έλαιο και στην κρέμα σώματος που χρησιμοποιείτε.

7. Αρωματίστε τα ρούχα σας πριν ντυθείτε. Έτσι θα μυρίζετε υπέροχα ακόμα και μετά από πολλές ώρες.

8. Ψεκάστε με το άρωμά σας το μαξιλάρι ή και το σεντόνι σας. Προτιμήστε μυρωδιές όπως η γαρδένια, ο κρίνος, τα εσπεριδοειδή και η πασχαλιά. Επενδύστε σε «πράσινες» ευωδιές κόλιαντρο, βασιλικός, μέντα κ.ά.

9. Ανανεώστε το άρωμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και μην το αφήσετε να εξατμιστεί εντελώς. Αν όμως έχετε ψεκάσει αρκετό, μην το παρακάνετε γιατί το γεγονός ότι δεν το μυρίζεστε δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εξαφανίζεται από την επιδερμίδα. Μπορεί να έχει συνηθίσει η όσφρησή σας τη συγκεκριμένη μυρωδιά και να μην μπορεί να την εντοπίσει. Ο εγκέφαλός μας έχει την ικανότητα να συνηθίζει μυρωδιές με την πάροδο του χρόνου που σημαίνει ότι ακόμα και εάν δεν την αναγνωρίζουμε εμείς, οι γύρω μας μυρίζουν το άρωμά μας.

10. Εφαρμόστε σε σημεία που τα αγγεία δεν είναι πολύ βαθιά κάτω από την επιδερμίδα και η θερμοκρασία είναι λίγο αυξημένη. Η θερμότητα ενεργοποιεί το άρωμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βοηθά να αναπτυχθεί. Εκτός από το εσωτερικό των καρπών, αρωματίστε στη βάση του λαιμού και πίσω από τα αυτιά, τα γόνατα και στους αστραγάλους σας.

11. Εφαρμόστε το άρωμα στην βούρτσα μαλλιών και έπειτα χτενιστείτε ώστε να αποφύγετε την ξηρότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση