ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γυμναστική & μακιγιάζ. Πάνε μαζί;

Τι γίνεται όμως με τις βλάβες που μπορεί να δημιουργηθούν στο δέρμα μας όταν ζεσταθούμε

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Όλες ξέρουμε πως είναι αλήθεια… Στο γυμναστήριο και στην παραλία δεν «κάνει» να φοράμε μακιγιάζ. Αυτό που είναι επίσης αλήθεια είναι πως όλες (ΟΛΕΣ) έχουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας δελεαστεί να καλύψουμε τις ατέλειες μας με λίγο foundation ή και concealer πριν πάμε στο γυμναστήριο. Οι λόγοι πολλοί και σύνθετοι αλλά συνοπτικά ας πούμε πως θέλουμε να αισθανόμαστε όμορφες σε όλες τις περιστάσεις και αν είναι λίγο μακιγιάζ να το προσφέρει στην στιγμή που το χρειαζόμαστε (ίσως και περισσότερο) ας είναι…!

Τι γίνεται όμως με τις βλάβες που μπορεί να δημιουργηθούν στο δέρμα μας όταν ζεσταθούμε και ιδρώσουμε και το μακιγιάζ εισχωρήσει στους πόρους μας; Καλό είναι πριν τη γυμναστική να έχουμε καθαρό πρόσωπο αλλά αν είναι το μακιγιάζ είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο έχουμε λύσεις και για σένα!

Προτίμησε μια μικρή ποσότητα από CC ή BB cream έναντι του foundation σου, που έχουν ελαφριά σύνθεση και θα επιτρέψουν στο δέρμα σου να αναπνεύσει. Όλο και περισσότερα προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς είναι κατασκευασμένα με προδιαγραφές εξαιρετικά φιλικές προς το δέρμα μας, απέφυγε να φοράς ότι νιώθεις βαρύ στο πρόσωπο σου. Θα σου προσφέρει ελαφριά κάλυψη των ατελειών σου και θα εξισορροπήσει το κοκκίνισμα του προσώπου σου.

Για τα μάτια νομίζω πως με ένα coat της αγαπημένης σου αδιάβροχης mascara θα είσαι εντάξει. Με αυτό τον τρόπο θα τονίσεις λίγο τα μάτια σου και θα αποφύγεις το φαινόμενο panda eyes. Ένα tip ακόμα για να αποφύγεις την μεγάλη ποσότητα υλικού στις βλεφαρίδες σου είναι να κρατήσεις ένα βουρτσάκι από μία παλιά mascara να το πλύνεις καλά-καλά και να το περάσεις ανάμεσα από τις βλεφαρίδες σου αφού έχεις απλώσει πρώτα την mascara.

Για τα χείλη διάλεξε ένα ενυδατικό με φυσικό ροζ χρώμα και τοποθέτησε το με ελαφριές κινήσεις για ακόμα πιο διακριτικό αποτέλεσμα. Αν θες να τονίσεις λίγο παραπάνω το μακιγιάζ σου πάρε ένα μολύβι χειλιών σε nude χρώμα ή ίδιο με το φυσικό χρώμα των χειλιών σου και τόνισε το περίγραμμα τους με ελαφρές κινήσεις. Αν σου φαίνεται έντονο αποτέλεσμα, σβήσε το λίγο με μία μπατονέτα.

Πηγή: must.com.cy

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση