ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

3 beauty tips για δυνατά μαλλιά

Συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να δείτε διαφορά στα μαλλιά σας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Tα μαλλιά αποτελούν για πολλούς, το σημαντικότερο στοιχείο της αυτοπεποίθησής τους, ειδικότερα για εμάς τις γυναίκες. Τα μαλλιά μας χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση για να είναι δυνατά και υγιή, ιδικά όταν αυτά ταλαιπωρούνται από βαφές και τακτικά χτενίσματα. Επίσης το στρες, οι ορμονικές διαταραχές, αλλά και η κακή διατροφή είναι παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση των μαλλιών μας. Το μυστικό στην επιτυχία βρίσκετε στη διατροφή , στον τρόπο περιποίησης κατά τη διάρκεια του ύπνου αλλά και η αποφυγή συχνής χρήσης εργαλείων styling.

Hydration is key
Εάν είστε από τις γυναίκες που κόβουν τακτικά τα μαλλιά τους για να “καθαρίσουν” οι άκρες αλλά ακόμα αντιμετωπίζετε ξηρασία στα μαλλιά και φριζάρισμα, τότε αυτό που χρειάζεστε είναι βαθιά ενυδάτωση. Για να «κλειδώσετε» την υγρασία στα μαλλιά σας θα πρέπει να χρησιμοποιείτε conditioner σε κάθε σας λούσιμο, αλλά και να κάνετε ενυδατικές μάσκες μια ή δύο φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να κάνετε φυτικές μάσκες, δηλαδή με προϊόντα που έχετε ήδη στην κουζίνα σας ή χημικές, προϊόντα δηλαδή που μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο ή το κομμωτήριό σας.

Heat protection
To ιδανικό θα ήταν να μην χρησιμοποιείτε σχεδόν καθόλου σίδερο ισιώματος ή ψαλίδι για μπούκλες στα μαλλιά σας και να τα αφήνετε να στεγνώνουν φυσικά μέσα σε μια πετσέτα. Αλλά καταλαβαίνουμε πως πολλές από εσάς δεν μπορούν να απαλλαχτούν από το να χτενίσουν το μαλλί τους μετά από κάθε λούσιμο. Οπόταν είναι πολύ σημαντικό να προστατεύετε τα μαλλιά σας από τη θερμοκρασία αυτών των εργαλείων που φθείρει τα μαλλιά σας. Εφαρμόστε θερμοπροστατευτικό προϊόν κάθε φορά πριν από οποιαδήποτε χρίση styling tool.

Night time rituals
Εάν ξυπνάτε συνεχώς με μπερδεμένα, ξηρά και άγρια μαλλιά το πρωί, πέραν το άστατου ύπνου που μπορεί να έχετε, αυτό το γεγονός οφείλετε και στην μαξιλαροθήκη σας. Η βαμβακερή μαξιλαροθήκη απορροφά την υγρασία από την τρίχα, ενώ η μεταξωτή ή η σατέν θα διατηρήσει τα ελαία στα μαλλιά σας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση