ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

4 πράγματα που κάνετε και είναι καταστροφικά για τα μαλλιά σας

Μια κατάταξη των χειρότερων πραγμάτων που μπορείτε να κάνετε στα μαλλιά σας

Newsroom K

Μας αρέσει να φαινόμαστε περιποιημένες και κομψές, ο φόβος μήπως και καταστρέψουμε τα μαλλιά μας με οποιονδήποτε τρόπο, είναι πολύ μεγάλος. Υπάρχουν διάφοροι (και πάρα πολύ) παράγοντες που μπορούν να βλάψουν το μαλλί μας, εφόσον εκ φύσεως, αυτά δεν ήταν φτιαγμένα για να βάφονται ή να αντέχουν τις πολύ ψηλές θερμοκρασίες των εργαλείων styling που όλες έχουμε στην κατοχή μας...

Η σωστή περιποίηση των μαλλιών μας είναι πολύ σημαντική, αλλά και το να αποφεύγουμε τα παρακάτω είναι επίσης ζωτικής σημασίας.

Το πολύ βίαιο χτένισμα
Το να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας με βίαιο τρόπο, είτε επειδή βιάζεστε να πάτε κάπου, δεν έχετε υπομονή ή απλά είναι εξαιρετικά μπλεγμένα, η τρίχα τείνει να σπάει με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το μαλλί σας. Αντί αυτού, προτιμήστε να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα με πολύ απαλές κινήσεις και να εφαρμόζετε προϊόντα που βοηθούν στο ξέμπλεγμα των μαλλιών.

Σφικτή αλογοουρά
Ο πολύ σφικτός κότσος μπορεί να προκαλέσει αδυναμία στην τρίχα σας με αποτέλεσμα να πέφτουν τα μαλλιά σας πολύ περισσότερο από τι θα έπεφταν κανονικά. Εάν λοιπόν σας αρέσει ιδιαίτερα αυτό το χτένισμα, φροντίστε να μην το κάνετε σε καθημερινή βάση και προτιμήστε μια στο τόσο να αφήνετε τα μαλλιά σας ελεύθερα, ή πιασμένα με έναν πολύ πιο χαλαρό λαστιχάκι.

Extension love
Εάν έχετε λεπτά μαλλιά χωρίς όγκο και σπεύσατε στη λύση του να φοράτε hair extension, η σωστή περιποίηση των φυσικών μαλλιών σας όσο και τον extension είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο, η αφαίρεσή τους πρέπει πάντα να γίνεται από κάποιον ειδικό, γιατί εάν πράξετε αυτή την ενέργεια μόνες σας, θα αφαιρέσετε και τρίχες που δεν θα έπρεπε να εμπλακούν στη διαδικασία.

Blow dry troubles
Το πολύ συχνό στέγνωμα των μαλλιών με ειδικό πιστολάκι, όπως και να το κάνουμε, δυστυχώς... δεν είναι και ότι καλύτερο για την τρίχα. Ο ζεστός αέρας αφαίρει τη φυσική υγρασία μέσα από την τρίχα με αποτέλεσμα να είναι θαμπά και άτονα. Καλό θα ήταν λοιπόν να αποφεύγατε την πολύ συχνή χρήση εργαλείων styling και hair dryers και να προτιμούσατε μια πετσέτα για να στεγνώνατε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο.

 

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση

3 beauty resolutions για το 2021

3 beauty resolutions για το 2021

Παίρνουμε την απόφαση να κάνουμε περισσότερο focus στον εαυτό μας, προσθέτοντας μερικά resolutions στη ρουτίνα ομορφιάς ...
Newsroom K
 |  ΟΜΟΡΦΙΑ