ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5 μύθοι και αλήθειες για τη χαλάρωση δέρματος

ΤΙP: Για να διατηρήσετε τη νεανικότητα στο δέρμα σας κάντε συχνά scrub στο πρόσωπο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

1. Ο ύπνος μπρούμυτα προκαλεί χαλάρωση του δέρματος
Μύθος: Η στάση του σώματός μας όταν κοιμόμαστε δεν προκαλεί κρέμασμα του δέρματος. Μπορεί, όμως να προκαλέσει ρυτίδες ύπνου (τις ρυτίδες και λεπτές γραμμές που παρατηρείτε στον καθρέφτη μόλις ξυπνήσετε). Οι ρυτίδες αυτές προκαλούνται καθώς το μαξιλάρι «τραβάει» στο ευαίσθητο δέρμα του προσώπου όταν κοιμόμαστε. Για τα νεαρά άτομα αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς το δέρμα τους είναι πιο ελαστικό και επανέρχεται εύκολα στη θέση του. Καθώς όμως γερνάμε το δέρμα γίνεται λιγότερο ελαστικό, γι’ αυτό και εμφανίζονται συχνότερα ή πιο έντονες αυτές οι γραμμές. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε είναι να κοιμάστε ανάσκελα.

2. Το τρέξιμο προκαλεί κρέμασμα του προσώπου
Μύθος: Η χαλάρωση του δέρματος οφείλεται σε δύο λόγους, που σχετίζονται με την ηλικία. Ο πρώτος είναι η μείωση του κολλαγόνου, το οποίο χαρίζει στο δέρμα την ελαστικότητά του και ο δεύτερος είναι η απώλεια λίπους στο πρόσωπο, η έλλειψη του οποίου κάνει το δέρμα να γερνά. Όσον αφορά στο τρέξιμο, καθώς το σώμα αναπηδά, θεωρείται απίθανο να προκαλούνται τόσο βίαιες ταλαντώσεις, ώστε να βλάψουν το κολλαγόνο του οργανισμού σας. Η μόνη περίπτωση για να βλάψετε το δέρμα σας με το τρέξιμο είναι αν κάνετε τζόγκινγκ στην ύπαιθρο, όπου το δέρμα σας εκτίθεται περισσότερο στις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, το οποίο με την πάροδο του χρόνου καταστρέφει το κολλαγόνο του δέρματος. Για να το αποτρέψετε αυτό, αν θα ασκηθείτε έξω, βάλτε αρκετή ποσότητα αντηλιακής κρέμας, ακόμα και τις συννεφιασμένες ημέρες.

3. Οι ασκήσεις προσώπου περιορίζουν το κρέμασμα
Αλήθεια: Με ένα μεγάλο αλλά, όμως. Οι ασκήσεις προσώπου μπορούν να αυξήσουν το μέγεθος των μυών του προσώπου, που αυτό μπορεί να μειώσει τη χαλάρωση του δέρματος, αλλά αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης «ρυτίδων έκφρασης».

4. Η απώλεια βάρους προκαλεί κρέμασμα του δέρματος
Αλήθεια: Όταν παίρνουμε βάρος το δέρμα του προσώπου μας τεντώνει και προσαρμόζεται στην αποθήκευση του λίπους κάτω από αυτό, όπως ακριβώς κάνει και οπουδήποτε αλλού. Αλλά όταν τελικά χάσουμε το επιπλέον βάρος, μπορεί να προκληθούν «σακούλες» κάτω από τα μάτια και να χαλαρώσει το δέρμα κάτω από το πηγούνι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καθώς γερνάμε, το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητά του, οπότε όταν το τεντώνουμε δεν επανέρχεται με τον ίδιο τρόπο όπως όταν ήμασταν νεότεροι.

5. Υπάρχουν προϊόντα που βοηθούν στην καταπολέμησης της χαλάρωσης;
Αλήθεια: Μπορείτε να επιβραδύνετε το κρέμασμα του δέρματος του προσώπου σας από… έξω προς τα μέσα, με τη χρήση ορισμένων προϊόντων κοσμετικής. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα τοπικής περιποίησης, όπως ρετινόλες ή ρετινοειδή, τα οποία ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε serum με βιταμίνη C, η οποία συντείνει στην αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος. Μάθετε, επίσης, ότι σε μία μελέτη ένα καθημερινό συμπλήρωμα pycnogenol, ένα εκχύλισμα από τον φλοιό γαλλικού πεύκου, αύξησε την ελαστικότητα και την ενυδάτωση, καθώς και την παραγωγή υαλουρονικού οξέος κατά 44%.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση