ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5 τρόποι για να καθυστερήσετε την εμφάνιση των ρυτίδων στον λαιμό σας

Tο δέρμα στο λαιμό μας χρειάζεται την ίδια προσοχή και περιποιήση με αυτή του προσόπου μας

must.com.cy

Της Ριάνας Στυλιανού

Τα βασικά σημάδια της γήρανσης της επιδερμίδας είναι το ξηρό δέρμα, η απώλεια της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας. Οι ρυτίδες εμφανίζονται, όταν ο συνδετικός ιστός και το λίπος κάτω από την επιδερμίδα φθείρονται. Αυτό δημιουργεί κενά, που κάνουν την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας να καταρρέει, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων.

Οι γραμμές στον λαιμό μπορεί επίσης να οφείλονται στο ότι η επιδερμίδα χάνει τη φυσική της υγρασία ή να εμφανίζονται και λόγω ενός πιο ανθυγιεινού τρόπου ζωής. Το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου και η ανεπαρκής ενυδάτωση έχουν όλα αθροιστικά, αρνητική επίδραση στην επιδερμίδα σου.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

1. Αντηλιακό

Είναι πολύ σημαντική η χρήση του αντηλιακού καθημερινά - ανεξαρτήτως εποχής και ηλιοφάνειας. Δεν πρέπει να παραλείπετε να το εφαρμόζετε και στην περιοχή του λαιμού. Αν προσέξετε καλά στις συσκευασίες των προϊόντων αναγράφεται ότι η εφαρμογή προϊόντος πρέπει να γίνεται μέχρι το μπούστο.

2. Στάση

Η συνεχής καθοδική κλίση του κεφαλιού δημιουργεί τις μικρές διπλώσεις που καταλήγουν να παραμένουν μόνιμα στην περιοχή. Αντί να τεντώσετε το λαιμό σας για να κοιτάξετε προς τα κάτω στην οθόνη σας, αλλάξτε τη θέση της οθόνης σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι στο επίπεδο των ματιών σας.

3. Ρετινόλη

Η ρετινόλη έχει δοκιμαστεί και έχει αποδειχθεί ότι κάνει θαύματα στην επιβράδυνση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων καθώς διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Το δέρμα στην περιοχή του λαιμού είναι πιο ευαίσθητο, οπότε συνιστάται η χρήση ρετινόλης μία ή δύο φορές την εβδομάδα και στην συνέχεια σταδιακή αύξηση.

4. Ενυδάτωση

Είναι σημαντικό να διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο. Μαζί με την κατανάλωση νερού, η επιδερμίδα σας αποκομίζει όλα τα οφέλη και το δέρμα ειναι λαμπερό.

5. Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι ένα βασικό στοιχείο του οργανισμού και πιο συγκεκριμένα μια πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα αφού βοηθά στην ελαστικότητα και στη λάμψη με τον πιο ομοιόμορφο τρόπο. Με το πέρασμα του χρόνου η παραγωγή φυσικού κολλαγόνου μειώνεται. Μπορείτε να δοκιμάσετε το υγρό κολλαγόνο για να διασφαλίσετε μία υγιή λάμψη αλλά και να επενδύστε σε έναν καλό ορό κολλαγόνου για το πρόσωπο και την περιοχή του λαιμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση