ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5 υλικά που δεν πρέπει να βάζουμε στο πρόσωπό μας

Τα υλικά που δεν αγαπούν το δέρμα

must.com.cy

Της Σταύρης Φράγκου

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί υποστηρίζουν πως ό,τι προέρχεται από τα φυτά ή υπάρχει στο ψυγείο, είναι ασφαλές να το εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας. Αυτό ειναι λάθος καθώς το πρόσωπό μας είναι πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο σώμα. Μπορεί κάποια από αυτά να φαίνονται ιδανικά για χρήση αλλά είναι καλύτερα να μην τα εφαρμόσουμε στο πρόσωπο.

1. Μαγειρική σόδα
Αποτελεί γνωστό συστατικό για την αντιμετώπιση της ακμής. Η μαγειρική σόδα είναι αλκαλική και αλλάζει το pH της επιδερμίδας, αφήνοντάς την εκτεθειμένη σε βακτήρια αλλά και άλλες περιβαλλοντικές επιθέσεις. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό μέχρι και έγκαυμα στην επιδερμίδα.

2. Γαλάκτωμα σώματος
Είναι σχεδιασμένο για το σώμα και όχι για το πρόσωπο και συνήθως περιέχουν περισσότερα αρώματα και λιγότερα συστατικά που προορίζονται για ενυδάτωση.

3. Κανέλα
Η γνωστή μάσκα με μέλι και κανέλα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό αλλά και αίσθημα καψίματος. Η κανέλα μπορεί να μεταβάλει το pH του δέρματος και στη συνέχεια ερεθισμό.

4. Σπρέι μαλλιών
Σίγουρα κάπου θα διαβάσατε ότι υπάρχει μία "σπιτική" θεραπεία περιποίησης δέρματος με λακ μαλλιών για την αντιμετώπιση της ακμής. Η χρήση της λακ στο πρόσωπο θα στεγνώσει το δέρμα, θα το αφυδατώσει, θα φράξει τους πόρους και θα οδηγήσει σε ερεθισμό της επιδερμίδας.

5. Οινόπνευμα
Η χρήση οινοπνεύματος στο πρόσωπο μπορεί να αφαιρέσει τη λιπαρότητα και να ξηράνει τα σπυράκια αλλά αφαιρεί τα απαραίτητα λιπίδια και τις πρωτεΐνες που σχηματίζουν την προστατευτική στοιβάδα του. Καθιστούν το δέρμα ευάλωτο σε εξωτερικούς παράγοντες αλλά και σε δημιουργία φλεγμονών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση