ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Aυτά τα φυσικά συστατικά είναι τα «όπλα» κατά της πιτυρίδας

Υπάρχει μια σειρά από φυσικά συστατικά που μπορούν να σας προσφέρουν πραγματική ανακούφιση από την πιτυρίδα

Newsroom K

Οι αντιαισθητικές άσπρες νιφάδες είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι και σίγουρα όχι μόνο οι άνδρες. Μία στις τρεις γυναίκες αντιμετωπίζει, επίσης, πρόβλημα πιτυρίδας και εκτός από το αισθητικό σύμπτωμα, ταλαιπωρείται από κνησμό και ερεθισμούς. Η πλειονότητα για την καταπολέμιση της χρησιμοποιεί κυρίως σαμπουάν κατά της πιτυρίδας που δρουν επιφανειακά, υπάρχει όμως μια σειρά από φυσικά συστατικά που μπορούν να σας προσφέρουν πραγματική ανακούφιση. Ποια είναι αυτά;

1. Μαγειρική σόδα
Για να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα, βρέξτε τα μαλλιά σας καλά και έπειτα κάντε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σας με μια χούφτα μαγειρική σόδα. Έπειτα ξεπλύνετε καλά. Τον πρώτο καιρό θα αισθάνεστε τα μαλλιά σας “στεγνά”, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου το κεφάλι σας θα αρχίσει να παράγει φυσικά έλαια.

2. Ελαιόλαδο
Κάντε μασάζ με περίπου δέκα σταγόνες ελαιόλαδο στο τριχωτό της κεφαλής σας και καλύψτε το με ένα σκουφάκι κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας. Στη συνέχεια κάντε ντους το πρωί και ξεβγάλτε τα μαλλιά σας. Για μια πιο γρήγορη θεραπεία, αναζητήστε ένα σαμπουάν που περιέχει ήδη ελαιόλαδο.

3. Στοματικό διάλυμα
Μπορεί να σας φαίνεται παράλογο, αλλά το στοματικό διάλυμα με βάση το αλκοόλ είναι δυνατόν να καταπολεμήσει την πιτυρίδα. Έτσι αντί για μαλακτικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα και θα δείτε τη διαφορά.

4. Αλόη
Κάντε μασάζ με aloe vera στο τριχωτό της κεφαλής σας πριν το λούσιμο. Οι ψυκτικές ιδιότητες της αλόης θα σας ανακουφίσουν από τη φαγούρα.

5. Μηλόξυδο
Χάρη στην οξύτητα που περιέχει το μυλόξυδο μπορεί να αλλάξει το ph του δέρματος στο κεφάλι και έτσι να εμποδίσει την ανάπτυξη της πιτυρίδας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι παραπάνω φυσικές μέθοδοι αντιμετώπισης της πιτυρίδας μπορεί να είναι αποτελεσματικές, αλλά σίγουρα δεν αντικαθιστούν τις θεραπείες που σας έχει συστήσει ο δερματολόγος σας.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση