ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Όσα πρέπει να ξέρεις για το μπάνιο σου εν μέσω κορωνοϊού

Πόσο ασφαλείς είστε στο μπάνιο σας αυτή την εποχή;

Newsroom K

Αλήθεια τώρα, έχεις αναρωτηθεί αυτές τις μέρες πόσο safe είναι να κάνεις μπάνιο; Προφανώς με αυτή την ερώτηση δεν θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα πως δεν πρέπει να κάνουμε μπάνιο, αλλά να σε κάνουμε να εμπεδώσεις πως ακόμη και όταν απολαμβάνεις το μπάνιο σου θα πρέπει να είσαι προσεχτική... αφού ο κορωνοϊός "κάνει βόλτες".

Καθώς, λοιπόν, γνωρίζουμε πως ο κορωνοϊός -όπως αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών- μπορεί να ζήσει σε πλαστικό και γενικότερα σε επιφάνειες μέχρι και τρεις ημέρες, καλό είναι να είμαστε προσεχτικοί... ακόμη και όταν κάνουμε μπάνιο. Δείτε στην συνέχεια δύο πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις ώρες που κάνετε μπάνιο εν μέσω covid-19, αλλά και γενικότερα.


Photo by bruce mars on Unsplash

Καθαρίστε τα αξεσουάρ μπάνιου πολύ προσεχτικά: Μετά από κάθε χρήση, καλό είναι τα αξεσουάρ μπάνιου να πλένονται διεξοδικά είτε με αντιβακτηριδιακό σαπούνι είτε με ξύδι.

Εμπεδώστε πως τα αξεσουάρ μπάνιο μπορούν να φιλοξενήσουν πολλά μικρόβια και βακτήρια: Ο γιατρός μολυσματικών ασθενειών στο Στάνφορντ, Σουντέμπ Σ. Νταλάι, τονίζει πως όσο αφορά τα αξεσουάρ μπάνιου, ανησυχεί πολύ περισσότερο για τα μικρόβια και τα βακτήρια παρά για τον κορωνοϊό. Ο ίδιος τονίζει πως για να είμαστε προστατευμένοι, θα πρέπει να είμαστε σχολαστικοί. "Μια μυρωδιά ή ορατή ανάπτυξη αποικιών, οι οποίες μπορεί να έχουν λευκό-κίτρινο, καφέ ή μαύρο χρώμα και να έχουν κρεμώδη ή σπορώδη “εμφάνιση”, θα μας πείσουν πως τα εν λόγω αντικείμενα δεν είναι κατάλληλα για χρήση.

ΠΗΓΗ: MUST

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση