ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πώς να βάψεις τα μαλλιά σου μόνη σου

Ας θυμηθούμε εκείνες τις μέρες που μείναμε σπίτι και η ρίζα μας άρχισε να κατεβαίνει

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η χρονιά που αφήσαμε πίσω μας ήταν μια χρονιά που μας άλλαξε σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Ήταν ίσως ότι πιο παράξενο μπορούσαμε να βιώσουμε γιατί αν κάποιος μας έλεγε πέρσι τέτοια εποχή ότι δεν θα μπορούσαμε να πάμε πουθενά χωρίς να φοράμε τη μάσκα μας δεν θα τον πιστεύαμε.

Πλέον βρισκόμαστε στο δεύτερο lockdown το οποίο βρίσκει τα κομμωτήρια κλειστά για ακόμα μία φορά. Γι αυτό ας ξαναθυμηθούμε εκείνες τις μέρες που μείναμε σπίτι και η ρίζα μας άρχισε να κατεβαίνει, οι οποίες μέρες ήταν αυτές που κάποιες από εμάς τόμησαν να βάψουν τα μαλλιά τους μόνες τους για πρώτη φορά.

Αν βρίσκεστε σε παρόμοια φάση τώρα διαβάστε τα πιο κάτω σημεία για να βάψετε τα μαλλιά σας μόνες σας σπίτι με επιτυχία.

1 Για να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση συμβουλευτείτε τον οδηγό στο χρωματολόγιο αλλά και τα παραδείγματα που έχει στο πίσω μέρος του κουτιού της βαφής για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

2 Πριν από την εφαρμογή της βαφής βάλτε κάποια λιπαρή κρέμα ή βαζελίνη κοντά στις ρίζες των μαλλιών και στα αφτιά, για να αποφύγετε τους λεκέδες στο δέρμα σας. Πολύ σημαντικό είναι να εφαρμόσετε τη βαφή σε άλουστα και στεγνά μαλλιά. Έτσι θα κλειδώσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αφού τα μαλλιά δεν θα έχουν οτιδήποτε περιττό σε ουσία που θα εμποδίσει το χρώμα να λειτουργήσει.

3 Ξεκινήστε τη διαδικασία της βαφής, αρχίζοντας πάντα από το περίγραμμα του προσώπου. Όταν περνάτε τη βαφή μαλλιών στο σπίτι η εφαρμογή θα πρέπει να γίνεται σε όλο το μήκος για τον ίδιο χρόνο.

4 Αν θα επαναλάβετε τη βαφή, ξεκινήστε από τη ρίζα και μετά από τον ενδεδειγμένο χρόνο που αναγράφεται στο πίσω μέρος του κουτιού να συνεχίσετε την εφαρμογή και στα υπόλοιπα μαλλιά.

5 Για καλύτερη κάλυψη δημιουργήστε τουφίτσες για να είστε σίγουρες ότι εφαρμόσατε τη βαφή σε όλο το μαλλί, έτσι επιτυγχάνουμε καλύτερη κάλυψη και πιο φωτεινό χρωματικό αποτέλεσμα.

6 Για λαμπερό αποτέλεσμα, επαναλάβετε τη διαδικασία της βαφής κάθε 3-4 εβδομάδες.

7 Είναι πολύ σημαντικό το ξέπλυμα της βαφής να γίνεται υπομονετικά, μέχρι το νερό που θα τρέξει από τα μαλλιά σου να είναι εντελώς καθαρό. Σκουπίστε τα με μια πετσέτα και βάλτε λίγο conditioner -συνήθως υπάρχει στο κουτί της βαφής- για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα και πάλι και στεγνώστε τα για να δειτε το αποτέλεσμα.

8 Μετά τη βαφή είναι καλό να επιλέξετε ειδικά σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά σε συνδυασμό με μαλακτικές κρέμες που τρέφουν τη ρίζα και ενυδατώνουν τις άκρες προστατεύοντας την τρίχα από την αφυδάτωση.

9 Μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιήστε μαλακτικό λάδι, αμυγδαλέλαιο, ακόμη και ελαιόλαδο, ή μια ενυδατική μάσκα μαλλιών, που θα αφήσετε για μία ώρα στα μαλλιά σας για να διατηρήσετε έτσι το χρώμα στα μαλλιά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση