ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα οφέλη της πρωινής γυμναστικής

Γιατί να επιλέξουμε μια προπόνηση νωρίς το πρωί, στο ξεκίνημα της ημέρας μας και να μην την προγραμματίσουμε αργότερα το απόγευμα ή βράδυ;

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μπορεί κάποιοι κάποτε να το θεωρούμε περιττό ή κουραστικό κομμάτι της καθημερινότητας μας αλλά η γυμναστική είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες ευεξίας και ισορροπίας στη ζωή μας. Γιατί όμως να επιλέξουμε μια προπόνηση νωρίς το πρωί, στο ξεκίνημα της ημέρας μας και να μην την προγραμματίσουμε αργότερα το απόγευμα ή βράδυ;

1. Ξεκούραστο μυϊκό σύστημα
Κατά τη διάρκεια του ύπνου ο οργανισμός μας βρίσκεται σε μια διαδικασία επιδιόρθωσης των φθορών και επιτρέπει την αναζωογόνηση του μυϊκού και νευρικού συστήματος. Έτσι το επόμενο πρωί μας βρίσκει φρέσκους, με ένα ξεκούραστο σώμα.

2. Αποτελεσματική απώλεια βάρους
Η πρωινή γυμναστική ξυπνάει τον οργανισμό μας και αυξάνει τους ρυθμούς του μεταβολισμού μας, συμβάλλοντας έτσι στη γρηγορότερη απώλεια των περιττών κιλών. Το πρωί τα ενεργειακά επίπεδα του οργανισμού μας είναι χαμηλά και επομένως ο οργανισμός μας μπορεί να αξιοποιήσει περισσότερα αποθέματα.

3. Δυνατότερη καρδιά
Βασικό κίνητρο για τη γυμναστική μας είναι να βελτιώσουμε την υγεία μας και πιο συγκεκριμένα να δυναμώσουμε την καρδιά μας. Η πρωινή γυμναστική μπορεί να βοηθήσει αισθητά το καρδιαγγειακό μας σύστημα, λόγω της αύξησης των παλμών και των επιπέδων της αδρεναλίνης μέσω της άσκησης.

4. Άσκηση αντί για καφέ
Η άσκηση έχει μια σειρά από βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα οφέλη στη λειτουργία του εγκεφάλου μας. Έρευνες αποκαλύπτουν πως τα βραχυπρόθεσμα οφέλη περιλαμβάνουν την γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του αλλά και την ισχυρή μνήμη, χαρακτηριστικά που ισοδυναμούν με μια ισχυρή δόση καφεΐνης!

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση