ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τι συμβαίνει στο δέρμα μας όταν ξεφλουδίζει από τον ήλιο

Το ξεφλούδισμα του καμένου από τον ήλιο δέρματος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ουλών

Newsroom K

Oι καύσωνες έκαναν ήδη πρεμιέρα για το φετινό καλοκαίρι και η ατμόσφαιρα είναι κάπως αποπνικτική. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και τα Σαββατοκύριακα για να μπορούμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο και να ξεχυθούμε στις παραλίες ή ακόμα και σε κάποιο κοντινό νησί για καμιά εβδομάδα. Αυτές οι εκδρομές είναι πραγματική ανακούφιση από το καθημερινό στρες και την κούραση και φυσικά οι περισσότερες έχετε ήδη ξεκινήσει τις βουτιές. H θάλασσα τώρα έχει την τέλεια θερμοκρασία που μπορεί να σας αναζωογονήσει.

Αν καήκατε κάτω από το ήλιο, μάλλον δεν βάλατε αντηλιακό. Ή ίσως και να βάλατε αλλά να ξεχάσατε να το ανανεώσετε. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι καμένοι ώμοι και πλάτη στο σημείο ακριβώς που δένει το μπικίνι.

Διαδικασία ξεφλουδίσματος

Αφού πέρασε το έγκαυμα την θέση του έχει πάρει το ενοχλητικό ξεφλούδισμα που μας προκαλεί την επιθυμία να τραβήξετε το νεκρό δέρμα. Όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε μέθοδος peeling μπορεί τώρα να προκαλέσει ζημιά στην επιδερμίδα. Το ξεφλούδισμα του καμένου από τον ήλιο δέρματος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ουλών επειδή το δέρμα δεν ξεφλουδίζει πάντα στο ίδιο ποσοστό. Η διαδικασία ξεφλουδίσματος απομακρύνει τα κύτταρα του δέρματος που έχουν υποστεί βλάβη από το υπεριώδες φως στις ακτίνες του ήλιου και μπορεί να διαρκέσει δύο έως τέσσερις ημέρες μετά αφού εξαφανιστεί η ερυθρότητα ή ακόμα και μια εβδομάδα ανάλογα με τη σοβαρότητα του εγκαύματος. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αποφευχθεί το ξεφλούδισμα εντελώς.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε αντηλιακό για να αποφύγετε το έγκαυμα.

Τα σωστά προϊόντα μπορούν να σας ανακουφίσουν πιο γρήγορα με τους ειδικούς να συμβουλεύουν να εφαρμόζουμε ενυδατικές που περιέχουν υδροκορτιζόνη για να απαλύνετε τη φλεγμονή και να μειώσετε το ξεφλούδισμα. Προστατευτείτε με ένα ευρέος φάσματος, ανθεκτικό στο νερό αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο.

Πηγή: MustCy 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση

3 beauty resolutions για το 2021

3 beauty resolutions για το 2021

Παίρνουμε την απόφαση να κάνουμε περισσότερο focus στον εαυτό μας, προσθέτοντας μερικά resolutions στη ρουτίνα ομορφιάς ...
Newsroom K
 |  ΟΜΟΡΦΙΑ