ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το μυστικό ομορφιάς των Γαλλίδων για πεντακάθαρο πρόσωπο

Το «μαγικό νερό» που μπορεί να απομακρύνει με ένα πέρασμα το μακιγιάζ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία, τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γυναίκες που περιποιούνται σχολαστικά το πρόσωπό τους και δίνουν σημασία στην ρουτίνα ομορφιάς τους, χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους, ένα κοινό προϊόν για να απαλλαχθούν από το μακιγιάζ τους.

Αυτό το προϊόν, γνωστό ως micellar water, είναι το «μαγικό νερό», όπως μου αρέσει εμένα να το λέω, που μπορεί να απομακρύνει με ένα πέρασμα το μακιγιάζ, το σμήγμα, τους ρύπους και τη σκόνη της μέρας από το πρόσωπό μας. Πρόκειται για καθαριστικό νερό ή μικκυλιακό, που περιέχει συστατικά ενυδάτωσης, όπως γλυκερίνη. Τα μόρια λοιπόν αυτών των ουσιών, σχηματίζουν μικροσκοπικά σφαιρίδια (τα μικύλλια) τα οποία δρουν σαν μαγνήτες κατά της λιπαρότητας και των ρύπων που υπάρχουν στην επιδερμίδα μας.

Προσοχή όμως, το micellar water διαφέρει από το toner, και το αναφέρω αυτό για τον λόγο του ότι η σύγχυση είναι πολύ συχνή, εφόσον τα δύο προϊόντα είναι σχεδόν πανομοιότυπα, βασικά μοιάζουν και τα δύο με νερό. Το toner χρησιμοποιείται για να σφίξει το δέρμα σας, να κλείσει τους ανοιχτούς πόρους και να διατηρήσει το pH του δέρματός σας, ενώ το micellar water, όπως έχουμε αναφέρει, αφαιρεί το μακιγιάζ και τις βρομιές από την επιδερμίδα. Επίσης είναι κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες λόγο της αντιαλγικής του ιδιότητας. Αφήνει το δέρμα απαλό, λαμπερό και σίγουρα πεντακάθαρο.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση