ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το σημείο που συχνά ξεχνάμε να ενυδατώνουμε

Το οποίο είναι εκ φύσεως πιο ξηρό από το υπόλοιπο σώμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ρουτίνα ομορφιάς της κάθε γυναίκας, είναι διαφορετική και πλήρως προσαρμοσμένη στις ανάγκες της, ωστόσο υπάρχουν μερικά σημεία που όλες μας πρέπει να προσέξουμε και να περιποιούμαστε ανεξαιρέτως.

Όπως για παράδειγμα η φροντίδα των μαλλιών, η προστασία του δέρματός μας από τον ήλιο και η σωστή ενυδάτωση.

Αναφερόμενοι λοιπόν στην ενυδάτωση, είναι σημαντικό να μην την παραμελούμε για κανένα λόγο, αλλά και να την εφαρμόζουμε παντού και ομοιόμορφα. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημείο που συχνά ξεχνάμε να ενυδατώνουμε, και αυτό δεν είναι άλλο από τους αγκώνες.

Με τις πολλές και συνεχόμενες φορές που αμελούμε να ενυδατώνουμε τους αγκώνες μας, έχουμε ως αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα ξηρό δέρμα στην περιοχή.

Γενικότερα το δέρμα στους αγκώνες τείνει να είναι πιο ξηρό από το υπόλοιπο σώμα, για τον λόγο του ότι η επιδερμίδα είναι πιο χοντρή και έχει λιγότερους πόρους. Αυτό κάνει το δέρμα επιρρεπές σε ερεθισμούς, εφόσον περιέχει λιγότερους αδένες παραγωγής φυσικών ελαίων.

Επομένως είναι σημαντικό να ενυδατώνετε την περιοχή με προϊόντα χωρίς άρωμα, έτσι ώστε να αποφύγετε τους ερεθισμούς. Επίσης, είναι σημαντικό να εντάξετε την απολέπιση των αγκώνων στη ρουτίνα ομορφιάς σας, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ούτος ώστε να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα της περιοχής.

Εάν όμως εξακολουθείτε να έχετε ξηροδερμία ή παρατηρείτε νιφάδες στο δέρμα, το πιο πιθανό να υπάρχει κάποιο δερματικό πρόβλημα, όπως π.χ. το έκζεμα, και θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση