ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:01
 

Χαλάρωση και ευεξία με διατατικές ασκήσεις για τέλεια πόδια

Σε αυτά στηρίζεται το βάρος ολόκληρου του σώματος και συναποτελούν την κινητήρια δύναμη για να ανταπεξέλθουμε αποτελεσματικά στις δραστηριότητες

Newsroom K

Ένα βασικό μέρος του σώματος μας που χρησιμοποιούμε εντατικά κάθε μέρα και απαιτεί μεθοδευμένες διατάσεις για χαλάρωση και ευεξία, είναι τα πόδια μας.

Σε αυτά στηρίζεται το βάρος ολόκληρου του σώματος και συναποτελούν την κινητήρια δύναμη για να ανταπεξέλθουμε αποτελεσματικά στις δραστηριότητες της εβδομάδας. Ας δούμε μια σειρά από συστηματικές ασκήσεις διατάσεων που θα μας βοηθήσουν να αισθανθούμε πιο ανάλαφρο και ξεκούραστο το μυϊκό σύστημα των ποδιών μας εύκολα και γρήγορα:

1. Ξαπλώνουμε ανάσκελα και λυγίζουμε τα γόνατα, περνώντας το δεξί πόδι πάνω από το αριστερό. Πιάνουμε τις δύο κνήμες με τα χέρια μας και τραβάμε τα πόδια μας προς στο στήθος για περίπου τρία δευτερόλεπτα. Σιγουρευόμαστε ότι κρατάμε χαμηλά την πλάτη στο πάτωμα και επαναλαμβάνουμε τουλάχιστον τρεις φορές το κάθε πόδι.

2. Ξαπλώνουμε μπροστά στον τοίχο, με τα πόδια μας ψηλά πάνω στον τοίχο και τους γλουτούς μας κολλημένους στο έδαφος. Τα χέρια μας είναι ανοιχτά πιέζοντας το έδαφος και προσπαθούμε να ανοίξουμε την γωνία που σχηματίζουν τα πόδια, διατηρώντας τα τεντωμένα και κολλημένα πάνω στον τοίχο. Διατηρούμε αυτή τη θέση με τα πόδια μας και ταυτόχρονα το άνω μέρος του κορμού μας σταθερό και κολλημένο στο έδαφος για περίπου μισό με ένα λεπτό.

3. Βρισκόμαστε στο έδαφος με το μπροστινό μας πόδι λυγισμένο σε ορθή γωνία (και ασκούμε στο γόνατο ήπια ώθηση προς τα εμπρός), ενώ το πίσω πόδι είναι λυγισμένο, χαλαρό και εφαπτόμενο στο έδαφος. Βαθαίνουμε στη θέση αυτή με τον κορμό μας όρθιο για περίπου 30-40 δευτερόλεπτα και αλλάζουμε πόδι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση

X