ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξεφορτωθείτε τα ενοχλητικά σημάδια ακμής μια και καλή

Υπάρχουν όμως μερικά μυστικά που μπορείτε να εφαρμόσετε στη ρουτίνα ομορφιά σας

Newsroom K

Η αντιμετώπιση της ακμής είναι γενικά ένα δύσκολο πράγμα, αλλά και το επακόλουθο μπορεί να είναι εξίσου δυσάρεστο εφόσον τα σημάδια που μένουν δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο. Φυσικά, είναι πολύ normal να έχουμε σημάδια από την ακμή, πάνω κάτω, οι περισσότερες από εμάς, έχουν. Οι άλλες τυχαίνουν να έχουν τέλεια γονίδια.

Υπάρχουν όμως μερικά μυστικά που μπορείτε να εφαρμόσετε στη ρουτίνα ομορφιά σας έτσι ώστε να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης περισσότερων σημαδιών από την ακμή, αλλά και να απαλύνετε τα scars που ήδη υπάρχουν στο πρόσωπό σας. 

Το αντηλιακό είναι ο σωτήρας σας
Προσπαθήστε να αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, καθώς θα κάνει τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος πιο αργή. Εφαρμόστε καθημερινά ένα ευρύ φάσμα SPF για να αποτρέψετε την εμφάνιση των σημαδιών. Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία διεγείρει την παραγωγή χρωστικών ουσιών, προκαλώντας σκουρόχρωμες ουλές... οπότε η προστασία από τον ήλιο είναι πολύ σημαντική.

Κάντε απολέπιση με ΑΗΑ και BHΑ
Το AHA, alpha hydroxy acid είναι τα οξέα που συνθέτουν τα αντιγηραντικά προϊόντα, ενώ το BHA, beta hydroxy acid συνθέτουν τα αντιβακτιριακά και αντιφλεγμονώδες προϊόντα. Τόσο το AHA όσο και το BHA είναι σούπερ αποτελεσματικά και θα χαρίσουν ένα πιο ομοιόμορφο τόνο στο δέρμα σας. Ο συνδυασμός και τον δύο θα σας δώσει γρηγορά αποτελέσματα, οπόταν, συμβουλευτείτε τη αισθητικό ή τον φαρμακοποιό σας για να σας προτείνουν τα κατάλληλα προϊόντα.

Βιταμίνη C
Ποντάρετε πάνω σε προϊόντα πλούσια σε βιταμίνη C εφόσον, η συγκεκριμένη βιταμίνη έχει την ικανότητα να ξεθωριάζει σκούρα σημεία πάνω στο δέρμα, όπως πανάδες κτλ.

"Επισκευάστε" την επιδερμίδα σας
Το λάδι τριαντάφυλλου (Rose hip oil) μπορεί να κάνει θαύματα όταν πρόκειται για την ηρεμία, τον καταπραϋντικό και την επιδιόρθωση του κατεστραμμένου δέρματος, τόσο πολύ, που χρησιμοποιείται επίσης και για τη θεραπεία εγκαυμάτων

 

 

 

 

Πηγή: must

Για περισσότερα θέματα επισκεφθείτε το must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομορφιά: Τελευταία Ενημέρωση