ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:52
 

Τα καρότα στη διατροφή (και τη ζωή) μας

Όταν είναι βιολογικά και καταναλώνονται ωμά, τα καρότα ενισχύουν την όραση

Newsroom K

Τα παιδιά τα γνωρίζουν ως την αγαπημένη τροφή του Bugs Bunny. Αυτό ίσως που δεν γνωρίζουν και πρέπει να τους πούμε είναι ότι κρύβουν πολλά οφέλη κάτω από την πορτοκαλί στολή τους. Δεν είναι τυχαίο που οι γιαγιάδες έλεγαν να τρώμε καρότα για να έχουμε καλή όραση… ωστόσο, μας δίνουν και άλλα πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Συμπεριλάβετε τακτικά τα καρότα στη διατροφή σας, λευκά ή πορτοκαλί, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, που είναι η πλουσιότερη φυτική πηγή βήτα-καροτίνης.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία διαιτητικών καροτενοειδών που έχει αποδειχτεί πως έχουν αντικαρκινική δράση, λόγω της αντιοξειδωτικής τους δύναμης στη μείωση των ελεύθερων ριζών στο σώμα.

Όταν είναι βιολογικά και καταναλώνονται ωμά, τα καρότα ενισχύουν την όραση (ημερήσια αλλά και νυχτερινή), δυναμώνουν μαλλιά και νύχια, βελτιώνουν την όψη του δέρματος, κάνοντάς το λείο και λαμπερό και καθαρίζουν το αίμα βελτιώνοντας την κυκλοφορία. Διευκολύνουν την πέψη, καταπολεμούν τα εντερικά παράσιτα και βοηθούν σημαντικά στη μείωση της δυσκοιλιότητας.

Πηγή: Must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

X