ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

3 λόγοι να φάτε σοκολάτα σήμερα

Δείτε τα οφέλη που σας προσφέρει

must.com.cy

Της Ριάνας Στυλιανού

Από μικρά παιδιά μάς έλεγαν ότι η πολλή σοκολάτα βλάπτει, παχαίνει, χαλάει τα δόντια κτλ. Εν μέρη είναι αλήθεια αλλά μόνο όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες.

Γενικότερα η σοκολάτα κάνει καλό στην υγεία και βοηθά σε διάφορες λειτουργίες του σώματός μας.

Pablo Merchán Montes on Unsplash

Tί περιέχει η σοκολάτα:

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει κακάο, βούτυρο και μικρότερη ποσότητα ζάχαρης σε σύγκριση με τα άλλα είδη σοκολάτας.

Από την άλλη, η σοκολάτα γάλακτος παρασκευάζεται κυρίως από βούτυρο, κακάο και κακαόμαζα, γάλα και ζάχαρη, ενώ παράλληλα περιέχει και λιπαρά.

Όσον αφορά τώρα την λευκή σοκολάτα, η οποία δε συγκαταλέγεται στις σοκολάτες, για τον λόγο του ότι δεν περιέχει καθόλου κακαόμαζα, αποτελείται από ζάχαρη, γάλα και λίπος το οποίο προέρχεται από τους σπόρους του κακάο.

Επίσης υπάρχει και η βιολογική σοκολάτα, η οποία θεωρείται προϊόν ποιότητας με υψηλή περιεκτικότητα σε κακαόμαζα.

Δείτε λοιπόν πιο κάτω, τους τρεις λόγους που θα σας κάνουν να φάτε σοκολάτα

1. Η σοκολάτα αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών. Οι πολυφαινόλες, οι φλαβονόλες και οι κατεχίνες είναι πολύ περισσότερες στην σοκολάτα από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο. Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικά χρόνια στο Πανεπιστημίου Γέιλ, η μαύρη σοκολάτα παρέχει μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση ακόμα και από τα μούρα, τα οποία είναι γνωστά για αυτή τη δράση.

2. Η κατανάλωση της σοκολάτας μπορεί να συμβάλλει στην προστασία της καρδιάς, εφόσον τα συστατικά που περιέχει προστατεύουν την καρδιά από την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης. Έτσι, κυρίως οι μαύρες σοκολάτες που είναι πλούσιες σε κακάο, ελαττώνουν την LDL και αυξάνουν την HDL, aka «καλή» χοληστερίνη.

3. Η σοκολάτα τείνει να βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία, εφόσον η καφεΐνη και η θεοβρωμίνη που περιέχει διεγείρουν το κεντρικό νευρικό σύστημα. Πιστεύεται επίσης ότι μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, μιας ουσίας με ηρεμιστική και χαλαρωτική δράση.

Οπόταν, σήμερα για σνακ κάντε treat τον εαυτό σας με μια σοκολάτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση