ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

4+1 φυσικοί τρόποι για να ενισχύσετε τη γονιμότητα σας

Ο δρόμος προς το να γίνετε γονείς μπορεί μερικές φορές να είναι μια τεράστια πρόκληση, αλλά να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι σε αυτές τις προκλήσεις

must.com.cy

Της Μαρίας Σάββα

Ο δρόμος προς το να γίνετε γονείς μπορεί μερικές φορές να είναι μια τεράστια πρόκληση, αλλά να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι σε αυτές τις προκλήσεις.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι για να αυξήσετε τη γονιμότητά σας. Στην πραγματικότητα, οι επιλογές τροφίμων και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της γονιμότητας. Εδώ είναι 5 φυσικοί τρόποι για να ενισχύσετε τη γονιμότητα και να μείνετε έγκυος πιο γρήγορα.

1.Επιμείνετε σε μια δίαιτα γονιμότητας


Επιλέξτε υγιεινά τρόφιμα, όπως πράσινα χόρτα, φρέσκα φρούτα, άπαχες πρωτεΐνες και υγιή λίπη όπως αβοκάντο και ελαιόλαδο. Η υγιεινή διατροφή ενισχύει την αναπαραγωγική υγεία και μπορεί να αντιμετωπίσει την ωορρηξιακή υπογονιμότητα, η οποία ευθύνεται για το ένα τέταρτο όλων των επιπλοκών γονιμότητας. Αυτό συμβαίνει όταν μια γυναίκα είτε έχει σπάνια ωορρηξία είτε καθόλου.

Η κατανάλωση των σωστών ειδών τροφών ενθαρρύνει τη σταθερή παραγωγή αυγών. Αντί για κόκκινο κρέας, αλλάξτε με τόφου, φασόλια και άλλα όσπρια σε τουλάχιστον ένα γεύμα την ημέρα. Προτιμήστε γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά, όπως πλήρες γάλα και κανονικό γιαούρτι αντί για άπαχο ποικιλίες.

2.Εξαλείψτε το αλκοόλ και το κάπνισμα


Το αλκοόλ, το κάπνισμα και η μαριχουάνα επηρεάζουν αρνητικά την αναπαραγωγική σας υγεία. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ (περισσότερα από πέντε ποτά σε μία μόνο συνεδρίαση) αυξάνει την πιθανότητα ακανόνιστης ωορρηξίας. Ακόμη και το ελαφρύ ποτό πολλές φορές την εβδομάδα βλάπτει τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος.

3.Πάρτε προγεννητικές βιταμίνες


Οι προγεννητικές βιταμίνες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχουν όλα όσα χρειάζεται ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο. Είναι κατασκευασμένα με υψηλότερες αναλογίες φυλλικού οξέος, το οποίο επιτρέπει στον νευρικό σωλήνα του μωρού σας να συγχωνεύεται σωστά κατά τη διάρκεια της δεύτερης και τρίτης εβδομάδας της εγκυμοσύνης. Δεδομένου ότι μπορεί να μην γνωρίζετε καν ότι είστε έγκυος σε αυτό το σημείο, είναι συνετό να λαμβάνετε φολικό οξύ ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε.

Ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που ενισχύει τη γονιμότητα είναι η βιταμίνη D, η οποία βοηθά στην παραγωγή ορμονών φύλου τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η έλλειψη βιταμίνης D οδηγεί σε χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων και σχεδόν το 40% των γυναικών με δυσλειτουργία ωορρηξίας έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D.

4.Μείνετε ενυδατωμένοι


Η κατανάλωση άφθονου νερού και η αποφυγή αναψυκτικών και ζαχαρούχων ποτών μπορεί να αυξήσει περαιτέρω τις πιθανότητές σας να συλλάβετε. Εκτός από τη βελτίωση της ροής του αίματος, η σωστή ενυδάτωση διασφαλίζει ότι ο τράχηλός σας διεισδύει εύκολα από το σπέρμα, καθώς προσθέτει ιξώδες στην τραχηλική βλέννα σας. Αντίθετα, η αφυδάτωση είναι επιζήμια για την υγεία των ωαρίων, καθιστώντας λιγότερο πιθανό ένα άτομο να γονιμοποιηθεί ή να εξελιχθεί σε έμβρυο.

5.Παρακολουθήστε την ωορρηξία σας


Αυξήστε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος παρακολουθώντας στενά τον κύκλο της ωορρηξίας σας. Τα ωάρια παραμένουν βιώσιμα για περίπου 12 έως 14 ώρες, ενώ το σπέρμα μπορεί να ζήσει μέσα στο γυναικείο σώμα έως και 5 ημέρες. Η διασφάλιση ότι υπάρχουν και τα δύο στη μήτρα σας ταυτόχρονα (ή ότι το σπέρμα είναι εκεί πριν από το ωάριο) αυξάνει την πιθανότητα γονιμοποίησης.

Οι επιλογές για την ανίχνευση της ωορρηξίας περιλαμβάνουν την παρακολούθηση της βασικής θερμοκρασίας του σώματος, της ευαισθησίας του μαστού και της τραχηλικής βλέννας. Ή, μπορείτε να αγοράσετε κιτ παρακολούθησης ωορρηξίας από το τοπικό σας φαρμακείο και να δοκιμάσετε τον εαυτό σας στα μέσα του κύκλου για να προσδιορίσετε πότε υπάρχει ωάριο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση