ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

4 ασκήσεις για Fat-Burning

Αυτά τα είδη άσκησης σας βοηθούν να πετύχετε το στόχο σας!

must.com.cy

Της Σταύρης Φράγκου

Αν το πήρατε επιτέλους απόφαση να ξεκινήσετε γυμναστική με στόχο να κάψετε λίπος, φροντίστε να επιλέξετε ασκήσεις που να είναι αποτελεσματικές για να μην είναι χαμένος ο κόπος σας. Δείτε το δείκτη της ζυγαριάς σας να πέφτει, ακολουθώντας τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω είδη γυμναστικής για γρήγορο fat-burning.

1. Το σχοινάκι είναι στην κατηγορία της αερόβιας άσκησης, όπως το τρέξιμο. Κατά την άσκηση με σχοινάκι το οξυγόνο χρησιμοποιείται και μοιράζεται σωστά στο σώμα και κατά συνέπεια αυξάνεται ο ρυθμός της καρδιάς και ενισχύεται το αναπνευστικό σύστημα. Μάλιστα, έρευνες δείχνουν ότι το σχοινάκι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την καύση λίπους, καθώς σε μια ώρα καίγονται έως και 800 θερμίδες.

2. Η προπόνηση με τη χρήση της αντίστασης σε πολυ-όργανα γυμναστηρίου αλλά και με μικρό εξοπλισμό, όπως βαράκια, λάστιχα και ελατήρια γυμναστικής, βοηθάει στην απώλεια λίπους! Σε αντίθεση με την αεροβική άσκηση, η άσκηση με βάρη αυξάνει τις θερμίδες που "καίγονται" σε κατάσταση ηρεμίας μέχρι και 39 ώρες μετά την προπόνησή σας. Επιπλέον, όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχει το σώμα σας, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε τη μέρα.

3. Η ποδηλασία, που έχει γίνει πολύ δημοφιλής τάση στα sports, γυμνάζει το σώμα και καίει πολύ περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το περπάτημα. Ανάλογα με τη διαδρομή και την ταχύτητα αυξομειώνεται ο αριθμός τον θερμίδων που "καίμε" με το ποδήλατο, αλλά σίγουρα μέσα σε μια ώρα μπορούμε να στοχεύσουμε σε 400-700 θερμίδες.

4. Η κολύμβηση είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική άσκηση για το σώμα, αφού γυμνάζει σχεδόν όλους τους μυς και το καρδιο-αναπνευστικό σύστημα χωρίς να μας καταπονεί. Τα καλά νέα ότι με την κολύμβηση δεν επιβαρύνουμε το μυοσκελετικό μας σύστημα αλλά παράλληλα καίμε και πλήθος θερμίδων. Ανάλογα με το στυλ κολύμβησης που ακολουθούμε και ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, μπορούμε να πετύχουμε το κάψιμο 500-700 θερμίδων ανά ώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση