ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

4 λάθη που μπορούμε να αποφύγουμε σε ένα online meeting

Όσα πρέπει να κάνουμε κατά την διάρκεια μιας διαδικτυακής συνάντησης

Newsroom K

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να αυξάνονται ολοένα περισσότερο, τα διαδικτυακά meetings γίνονται συχνότερα και μέρα με την μέρα μετατρέπονται σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Και ενώ αυτό είναι δεδομένο, οι περισσότεροι εξακολουθούμε να "πέφτουμε" σε παγίδες που στην πραγματικότητα θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει. Αφήνοντας πίσω τον Νο1 κανόνα που απαιτούν οι ψηφιακές συναντήσεις - και βάση αυτού ακούμε και κοιτάζουμε τον συνομηλητή μας - ας δούμε 4 λάθη που μπορούμε να αποφύγουμε.

1.Απομνημονεύουμε το βασικό νόημα: Ας μιλήσουμε με ειλικρινία. Το να ακούμε κάποιον να διαβάζει για αρκετή ώρα -είτε πρόκειται για face-to-face συνέδριο, είτε για διαδικτυακό, είναι βαρετό. Για να μην κάνουμε, λοιπόν, τους συνομιλητές μας να θέλουν να "κόψουν φλέβα", ας αποστηθίσουμε τα μηνύματα-κλειδιά και ας τα πούμε με τον δικό μας τρόπο.

2.Κάνουμε σημειώσεις μόνο τα βασικά: Αν θέλουμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας ώστε να μην ξεχάσει τα βασικά parts που θέλει να αναλύσει, καλό είναι να κάνουμε σημειώσεις με κουκκίδες σε κάρτες. Μπορούμε μάλιστα να κάνουμε την διαδικασία και απευθείας στον υπολογιστή μας, ώστε να έχουμε ανοιχτό το doc διπλά από την βιντεόκληση.

Photo by Gabriel Benois on Unsplash

3.Φροντίζουμε η κάμερα να είναι σε ευθεία γραμμή με τα μάτια μας: Πολλοί ομιλήτες κάνουν το λάθος και τοποθετούν την κάμερα κάτω από το επίπεδο των ματιών τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το βλέμμα να φαίνεται αφύσικο. Τι μπορούμε να κάνουμε; Να τοποθετήσουμε, φυσικά, την κάμερα στο επίπεδο των ματιών μας - πράγμα που μπορούμε να το πετύχουμε βάζοντας τον υπολογιστή μας σε μια στοίβα από μεγάλα βιβλία coffee table, ώστε να είναι σταθερός και να μην ταλαντεύεται. Αν θέλουμε μάλιστα το αποτέλεσμα να είναι πιο επαγγελματικό, μπορούμε να επενδύσουμε σε μια κάμερα HD υψηλής ποιότητας.

4.Κάνουμε πρόβες: Καλό είναι πριν λίγο πριν ξεκινήσει το συνέδριο να κάνουμε την πρακτική μας. Στο zoom μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσουμε μια νέα συνάντηση (χωρίς κοινό) και να δούμε τόσο τα τεχνικά ζητήματα, όσο και τον τρόπο που μιλάμε.

Πηγή: Must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση