ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

4 snacks που θα σε βοηθήσουν στην αποτοξίνωση

Αν ψάχνεις εύκολο και γρήγορο τρόπο για να αναζωογονήσεις τον οργανισμό σου, σου έχουμε την λύση

must.com.cy

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η μη ισορροπημένη διατροφή, η καθιστική ζωή, καθώς κι άλλοι εξωτερικοί παράγοντες όπως το στρες, το κάπνισμα, η περιβαλλοντική ρύπανση, το αλκοόλ καθώς και η χρήση φαρμάκων προκαλούν αυξημένη συσσώρευση τοξινών στο σώμα. Η αποτοξίνωση βοηθάει στη μείωση τοξινών από το σώμα μας, αλλά ως επιστημονικός όρος στην σύγχρονη βιβλιογραφία δεν υφίσταται.

Η αποτοξίνωση θα μπορούσε να συνδεθεί περισσότερο με την αποφυγή τοξινών μέσω των τροφών και του περιορισμό του κόκκινου κρέατος καθώς και των επεξεργασμένων τροφών και την αποφυγή της ζάχαρης. Αν αναζητάς εύκολες και γρήγορες ιδέες για σνακ που θα σε βοηθήσουν στην αποτοξίνωση τότε θα πρέπει να δοκιμάσεις τις παρακάτω επιλογές που σου προτείνω:

1 ξινόμηλο + 5 καρύδια Βραζιλίας, 1 φλιτζάνι τσάι μάτσα + 2-3 αποξηραμένα σύκα, 1-2 ασπράδια αυγών + σπαράγγια βραστά, 2 ρυζογκοφέτες + smoothie με φυτικό γάλα, 1 χούφτα μύρτιλα, 4-5 φράουλες

Το ανθρώπινο σώμα είναι μία εξαιρετική μηχανή, τόσο καλά σχεδιασμένη που περιλαμβάνει όλους τους μηχανισμούς που χρειάζεται για να κάνει αποτοξίνωση! Και με τον όρο «αποτοξίνωση» εννοούμε την αποβολή των τοξινών που παράγονται από το μεταβολισμό των τροφών αλλά και άλλες τοξίνες άγνωστης προέλευσης.

Το έργο της «αποτοξίνωσης» γίνεται με επιτυχία από τους νεφρούς, το συκώτι, τους πνεύμονες, το δέρμα καθώς και από το γαστρεντερικό σύστημα. Επειδή λοιπόν δε γνωρίζουμε ποιες είναι οι τοξίνες που πρέπει να αποβληθούν, δεν μπορεί επιστημονικά να προταθεί κάποιο ειδικό ή επεξεργασμένο βότανο ή σκεύμασμα ή τρόφιμο ως αποτοξινωτικό!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Aν θέλετε να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό, σας δίνουμε πέντε 5 φανταστικές ιδέες
must.com.cy
 |  ΘΕΜΑΤΑ