ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

4 Τρόποι να ενδώσεις στον έρωτα, ακόμη και χωρίς «Βαλεντίνο»

Ο μήνας τον ερωτευμένων σημαδεύεται κατά κόρον από κοινωνικά εμφυτευμένα σκηνικά που απαιτούν την συνύπαρξη δύο παρτενέρ / συντρόφων, ή μήπως όχι;

must.com.cy

Της Δωριάνας Κυριάκου

Τετριμμένα και στερεοτυπικά απαθή μπορεί να θεωρηθούν στην πλειονότητά τους τα «τελετουργικά» που ακολουθούν όλων των ειδών τα ζευγάρια στην αναμπουμπούλα που προκαλεί η γιορτή του «αγίου Βαλεντίνου».

Θέλεις λίγο η ανάγκη για μετουσίωση μιας γιορτής αποκλειστικά και μόνο στον έρωτα; Θέλεις η μεγάλη ανταπόκριση στην αγορά για εγκαθίδρυση καταναλωτικών στερεοτύπων στην κοινότητα; Θέλεις στην πιο απλή μορφή της, η απάντηση στο «μίζερο» κατά τα άλλα σκηνικό που εξελίσσεται γύρω από την φιγούρα του «φτερωτού θεού»;

Όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα ίσως και να απαντούν στις μεγαλύτερές μας απορίες όσον αφορά το γιατί να γιορτάζεται μια τέτοια ημέρα. Ωστόσο υπάρχουν από την άλλη μερικές χρονιές στην ζωή των ενήλικων παρτενέρ, στις οποίες κάποιοι πιστεύουν πως δεν μπορούν να ταυτιστούν με την ημέρα των ερωτευμένων. Αυτές λοιπόν είναι και ο στόχος του δικού μας άρθρου, με μοναδικό γνώμονα την απάντηση πως ο έρωτας δεν κρύβεται ντε και καλά στον σύντροφο, αλλά στο συναίσθημα.

1. Εσύ
Η καλύτερη αφορμή για να σταματήσεις να «κατηγορείς» τον εαυτό σου για όλες τις λάθος σχέσεις που δεν οδηγούν πουθενά, είναι η ημέρα των ερωτευμένων. Εκεί θα βρεις την πραγματική απάντηση στο πως φαντάζεσαι τον δικό σου σύντροφο και ερωτικό παρτενέρ. Μπορείς λοιπόν να πάρεις έμπνευση και να δώσεις έμφαση στα όσα πραγματικά θέλεις, από το κατακόκκινο μέλλον σου. Φτιάξε μια λίστα με υπέρ και κατά, μάζεψε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς και βρες τον δικό σου στόχο.

2. Πάθος
Μετουσίωσε τον έρωτα σε παθιασμένες συμπεριφορές και συναισθήματα που θα σε οδηγήσουν ένα βήμα πιο κοντά στο να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά σκέψου έναν κόσμο στον οποίο παίρνεις όσα αξίζεις και διεκδικείς τον έρωτα με την ίδια θέληση όπως και την αγάπη στην δική σου μορφή. Γίνε ένα με εσένα για να μπορέσεις να δεις καθαρά το μέλλον σου.

3. Έρωτας
Η γιορτή αυτή δεν έχει φτιαχτεί με σκοπό να σε κάνει να απαρνηθείς την ιδέα του έρωτα. Κάθε άλλο, παρά να γίνει το βήμα που έψαχνες για να απαλλαγείς από την τοξικότητα των προηγούμενων σχέσεων. Θέλει να ταυτιστείς με την φλόγα και την έντασή του. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε πως ο έρωτας θεωρείται και ένας από τους «πρίγκιπες» των συναισθημάτων. Αφέσου λοιπόν στην αλλαγή και πάρε το ρίσκο, που ξέρεις μπορεί και να πετύχει.

4. Ανακάλυψη
Αν λοιπόν δεν σε έχουν πείσει τα πιο πάνω, και η αυτοβελτίωση χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει αποτελέσματα, τότε δεν έχεις παρά να αφοσιωθείς για άλλη μια φορά στα «γνωστά». Να επενδύσεις στην εμβάθυνση των δικών σου ερωτικών φαντασιώσεων και να ενδώσεις στον πειρασμό για σεξουαλική απελευθέρωση. Να γίνεις «φορέας» ελευθερίας απέναντι στο προσωπικό αλλά και μετέπειτα «ομαδικό» ερωτικό στοιχείο

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση