ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5 απλές ασκήσεις που είναι κατάλληλες για εγκυμονούσες

Όλα τα tips που χρειάζεστε

must.com.cy

Της Μαρίας Σάββα

Η τακτική άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένας σημαντικός τρόπος για να διατηρήσετε τον εαυτό σας και το αναπτυσσόμενο μωρό σας υγιή. Αλλά ενώ μπορεί να είχατε συνηθίσει σε δυνατές προπονήσεις πριν από την εγκυμοσύνη, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ασκήσεις σας πρέπει να είναι δύσκολες ή ακόμα και περίπλοκες την περίοδο αυτή για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα που έιχατε.

Συνεχίστε να κινείστε καθημερινά

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι, είναι σημαντικό να συνεχίσεις να κινείσαι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι γυναίκες που ασκούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν λιγότερο πόνο στην πλάτη, περισσότερη ενέργεια, καλύτερη εικόνα σώματος και πιο ομαλή ανάρρωση μετά τον τοκετό.

Το να είσαι σε φόρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν χρειάζεται να σημαίνει μεγάλη χρονική δέσμευση ή περισσότερος εξοπλισμός. Η ακόλουθη προπόνηση είναι απλή, μπορεί να γίνει στο σπίτι και είναι ασφαλής για κάθε τρίμηνο.

Φροντίστε να κάνετε τις κινήσεις με τη σειρά που φαίνεται και, για καλύτερα αποτελέσματα, να κάνετε την προπόνηση τουλάχιστο κάθε δύο μέρες.

Plié

Σταθείτε παράλληλα με την πλάτη μιας στιβαρής καρέκλας με το χέρι που βρίσκεται πιο κοντά στην καρέκλα να ακουμπά πάνω της, τα πόδια παράλληλα και σε απόσταση μεταξύ των γοφών.

Με τα δάχτυλα των ποδιών και τα γόνατά σας στραμμένα στις 45 μοίρες, τραβήξτε τον αφαλό σας προς τα πάνω και προς τα μέσα. Λυγίστε τα γόνατά σας, χαμηλώνοντας τον κορμό σας όσο το δυνατόν πιο χαμηλά, ενώ κρατάτε την πλάτη σας ίσια. Ισιώστε τα πόδια σας για να επιστρέψετε στην αρχική θέση και επαναλάβετέ.

Σανίδα

Κατεβείτε στα χέρια και τα γόνατά σας, και τοποθετήστε τους καρπούς ακριβώς κάτω από τους ώμους σας. Σηκώστε τα γόνατά σας και ισιώστε τα πόδια σας πίσω σας μέχρι το σώμα σας να σχηματίσει μια ευθεία γραμμή. Μην λυγίζετε την πλάτη σας και φροντίστε να μην αφήνετε την κοιλιά σας να κρεμάει.

Κρατήστε για μία έως δύο αναπνοές, και στην συνέχεια δοκιμάστε έως και πέντε αναπνοές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση