ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

5 απλοί τρόποι για να αγαπήσεις τον εαυτό σου

Πώς να ανεβάσεις στα ύψη την αυτοεκτίμησή σου

must.com.cy

Της Δέσποινας Άσπρου

Έχεις αισθανθεί ποτέ ότι δεν είσαι ευχαριστημένος με αυτό που είσαι; Με το ποιος είσαι; Μάλλον, ναι, και για να είμαστε ειλικρινείς, πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία όλοι έχουμε βρεθεί σε κάποια φάση της ζωής μας.

Το ζήτημα για να νιώσεις ξανά την ευτυχία, είναι να αγαπήσεις τον εαυτό σου... ακόμη και αν για την ώρα, σου φαίνεται ακατόρθωτο. Μπορεί, λοιπόν, να πιστεύεις ότι είσαι άσχημη, αδύνατη, χοντρή ή άχρηστη... ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, αφού οι άνθρωποι γύρω σου έχουν σίγουρα άλλη άποψη για εσένα και δεν εστιάζουν στα μειονεκτήματα που εσύ βλέπεις. Η μόνη που βλέπει τα προβλήματα αυτά, είσαι εσύ.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η υψηλή αυτοεκτίμηση είναι ό,τι χρειάζεται πραγματικά ο άνθρωπος στη ζωή του, γιατί του εξασφαλίζει ευτυχία σε ψυχολογικό επίπεδο και μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων του για την εκπλήρωση των επιθυμιών του σε πρακτικό επίπεδο, ψάξαμε και βρήκαμε πέντε απλούς τρόπους που θα μας βοηθήσουν να αγαπήσουμε τον εαυτό μας.

1.Μην επενδύεις σε τοξικές σχέσεις

Πρέπει να αναλογιστείς τις σχέσεις που είχες ως τώρα στην ζωή σου και να πάρεις επιτέλους την απόφαση να αφήσεις πίσω σου όσες από αυτές είναι τοξικές. Εννοείται, πως πρέπει να σταματήσεις να επενδύεις σε αυτές.

2.Άλλαξε τρόπο σκέψης

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι αποτέλεσμα αρνητικών σκέψεων και συμπλεγμάτων που αποκτήσαμε μεγαλώνοντας. Ίσως τώρα ήρθε η στιγμή να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου, κάνοντας πιο θετικές σκέψεις.

3.Αγάπησε εσένα

Κοιτάξου στον καθρέφτη και αγάπησε το άτομο που βλέπεις απέναντι σου με όλες του τις ατέλειες και τις ομορφιές. Είσαι εσύ και είσαι μοναδική!

4.Βρες ένα hobby

Απασχολήσου με κάτι που σε κάνει χαρούμενη και δημιουργική. Βρες ένα hobby και επένδυσε σε αυτό. Δώσε όλη σου την ενέργεια σε ότι σε κάνει χαρούμενη και ευτυχισμένη.

5.Διάλεξε τους κατάλληλους ανθρώπους

Επανασυνδέσου με αυτούς που σε κάνουν να νιώθεις μοναδική. Έναν παλιό φίλο ή έναν συγγενή που σε αγαπάει και σε εκτιμάει όπως είσαι. Έτσι θα νιώσεις ελεύθερη να εκφραστείς χωρίς τον φόβο παρεξηγήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση